Afbeelding
Foto Shutterstock

De voordelen van een bedrijfswagen

23 mei 2022 om 13:38 Partnercontent

Bedrijfswagens zijn helemaal in vandaag de dag. Het is één van de vaakst voorkomende extra’s als je als werknemer aan de slag gaat en het aanbod en de mogelijkheden zijn groter dan ooit. Online vind je zelfs bedrijven als DUTCH Vans die gebruikte bedrijfswagens aanbieden. Of jouw bedrijfswagen nu echter een nieuwe cabrio is of toch eerder een Renault Trafic: er zijn voordelen aan verbonden voor zowel werknemer als werkgever. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een bedrijfswagen? We zetten ze even op een rij!

Lekker goedkoop rijden

We zitten in een tijdperk van steeds stijgende prijzen. Het is duurder dan ooit om de weg zelfs op te mogen en ook aan de pomp betaal je een heftige som. Aan een auto zijn dan ook heel wat kosten verbonden. Er is de aankoopprijs, het onderhoud, de belastingen en dan heb je nog de verzekeringen en als het even tegenzit eventuele schade. Als je als werknemer kunt genieten van een bedrijfswagen zoals de Renault Trafic spaar je dan ook heel wat kosten uit. Jij betaalt enkel een vaste maandelijkse bijdrage en het is jouw werkgever die de volle lading van andere kosten draagt. Bovendien kan je met jouw bedrijfswagen ook privé rondrijden. Zeker als je een tankkaart krijgt van het werk is het helemaal feest op financieel vlak.

Je bent zeker van een wagen

Goed om te weten is dat je met een bedrijfswagen geen risico loopt om zonder wagen te vallen. Bedrijfswagens maken immers deel uit van jouw loon. Dat betekent ook dat ze beschermd zijn onder het arbeidsrecht en jouw werkgever niet zomaar de wagen van jou af kan nemen. Dit doen zou gelijk staan aan van de ene op de andere dag jouw loon reduceren en ook dat is niet mogelijk.

Het is een goedkope vorm van loonsverhoging

Iedereen heeft graag extra loon op de bankrekening op het einde van de maand. Helaas zijn er ook op loonsverhogingen stevige belastingen die worden geheven. Een bedrijfswagen geniet een gunstiger fiscaal regime dan een directe loonsverhoging. Dat betekent dat het dus veel goedkoper is voor de werkgever om je een bedrijfswagen te geven dan het hem of haar kost om extra loon uit te betalen. Als het goed is, of als je vaak met de auto op pad gaat dan kan een bedrijfswagen bovendien voor jou zelfs financieel interessanter zijn dan een loonsverhoging.

Lekker rijden maar

Net doordat het zo is dat het leven duurder wordt op de baan is een bedrijfswagen voordeliger als je meer kilometers rijdt. Heb jij een bedrijfswagen zoals de Renault Trafic? Dan kan je dus best lekker veel rondrijden in jouw privé. Tegenover mensen die geen bedrijfswagen hebben is dat dus een gigantisch voordeel.

Is het iets voor jou?

Rij jij met een Renault Trafic of een andere bedrijfswagen rond? Dan kan dat ontzettend aantrekkelijk zijn. In de meeste gevallen is een bedrijfswagen een mooie vorm van loonsverhoging voor zowel jou als jouw werkgever. Daar zijn echter enkele voorwaarden aan verbonden. Zo is het wellicht niet zo interessant om een bedrijfswagen te hebben als je geen wagen nodig hebt om naar het werk te rijden of als je privé veel met de fiets doet. Zo kan je best ook even controleren dat alle verzekeringen en ongevallen onder de mantel van de werkgever vallen. Zo kan ook een tankkaart een gigantisch verschil maken. Is dat allemaal in orde? Dan is er geen reden om geen bedrijfswagen te hebben of misschien zelfs te vragen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie