Afbeelding
Foto Pexels

Bedrijf in Sliedrecht? Kies voor een goede autoverzekering

21 juli 2022 om 11:42 Partnercontent

Als je een bedrijf hebt en je hebt voor je bedrijf een bestelauto op de weg rijden, dan zou je daar een bestelauto verzekering voor af moeten sluiten. Misschien heb je nog nooit van een bestelautoverzekering gehoord en vraag je je af wat zo een verzekering precies allemaal inhoudt? In dit artikel kun je alles te weten komen over een bestelautoverzekering. 

Wat is een bestelautoverzekering?

Een Bestelautoverzekering dekt schade aan spullen van derden, het voertuig van derden en lichamelijke schade bij derden, die veroorzaakt is door je bestelauto. Je kan er ook voor kiezen een verzekering af te sluiten met een uitgebreidere dekking, zodat bijvoorbeeld ook diefstal of beschadiging van je eigen bestelbus ook wordt vergoed.

Bij het afsluiten van een verzekering voor een bestelbus kun je kiezen uit drie verschillende soorten verzekeringen:

WA-verzekering

De basis verzekering die je af kunt sluiten is de WA-verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering is verplicht voor iedere auto die de weg op gaat, dus ook voor jouw bestelbus.

Bij deze verzekering is alleen de schade die jij veroorzaakt bij een derde partij gedekt. Hierbij kun je denken aan lichamelijke schade of schade aan spullen van een ander die met de bestelauto veroorzaakt is.

WA + Beperkt Casco-verzekering

Deze verzekering heeft dezelfde dekking als de dekking bij de WA-verzekering, maar heeft daarnaast ook een dekking voor ruitschade en schade die veroorzaakt is door brand, diefstal, inbraak, storm en hagel.

WA + Volledig Casco-verzekering

De WA volledig casco verzekering geeft dekking aan dezelfde voorwaarden als de WA + Bepekt Casco-verzekering, Naast deze dekking is ook de eigen schade die bijvoorbeeld veroorzaakt is door een aanrijding, pechhulp in het buitenland en schade door vandalisme ook meeverzekerd.

Wat is een grijs kenteken?

Een bestelbus is meestal voorzien van een grijs kenteken. Een grijs kenteken kun je herkennen van het kenteken dat begint met een letter B of V. Een grijskenteken heeft voor een ondernemer verschillende voordelen waar je van zou kunnen profiteren. 

Een bestelauto met een grijs kenteken is niet alleen vrij goedkoop in de aanschaf, maar ook goedkoper in de wegenbelasting. Op dien manier is het voor een ondernemer mogelijk om hier belastingvoordeel uit te halen. 

ZZP’ers en een bestelautoverzekering

Ook wanneer je een ZZP’er bent kun je een bestelautoverzekering afsluiten. Helemaal als je als zzp’er een zakelijke bestelauto rijdt kan het gebeuren dat je schade maakt aan een voertuig van iemand anders met je bestelbus.

Ook zou het voor kunnen komen dat je bestelbus wordt gestolen. Deze zaken zijn allemaal meeverzekerd in een bestelauto verzekering. Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een bestelautoverzekering kun je altijd een kijkje nemen op Alpina.nl.

Hoe kun je een bestelautoverzekering afsluiten?

Het is niet heel ingewikkeld om een bestelautoverzekering af te sluiten. Wanneer je dit online zou willen doen dan kun je in 4 stappen helemaal klaar zin. Voordat je de verzekering af gaat sluiten is het wel aan te raden wat onderzoek te doen naar de meest gunstige polisvoorwaarden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie