Afbeelding
Shutterstock

DIY: kleding pimpen met hotfix steentjes

2 januari 2023 om 11:57 Partnercontent

Je kent het vast wel; je kledingkast ligt vol met kleren waar je stiekem een beetje op uitgekeken bent, maar eigenlijk zijn ze nog te goed om weg te doen. Nou, daar is een hele mooie oplossing voor! Namelijk je kleding een beetje pimpen met hotfix strass steentjes. Zo geef je jouw kleren nieuw elan. Al helemaal enthousiast om je kleding te gaan pimpen? Alle benodigdheden voor het pimpen van je kleding met hotfix strass steentjes vind je op Strass-steentjes.nl 

Het mooie van je eigen kleding versieren met strass steentjes is dat je volledig zelf bepaalt hoe en wat. Als je er heel erg mee wilt opvallen, plaats je veel steentjes. Wil je dit juist niet, doe je wat minder steentjes. Het is volledig aan jou!

Redenen om je kleding te versieren met strass steentjes 

Buiten dat je je oude kleding nieuw elan geeft, kun je je eigen stijl meegeven aan je kleding. Je bent dan ook nog eens helemaal origineel. Niemand anders die dezelfde kleding als jij aan heeft, hoe tof is dat?
Je kunt kleding een nieuw leven geven. Bijvoorbeeld als net je favoriete t-shirt een tomatensaus vlek heeft. Balen! Mocht je de vlek er niet meer uitkrijgen kun je deze eenvoudig wegwerken door er  strass steentjes op te plakken.

Hoe plak je strass steentjes op kleding?

Om hotfix steentjes aan te brengen op je kleding heb je een paar dingen nodig: 

1. Logischerwijs zijn hotfix steentjes wel handig, 

2. Ook heb je een hotfix applicator nodig of strijkbout, 

3. Een theedoek (bij verwerken met strijkbout),

4. Transferfolie en Picker Pen (bij het verwerken van een patroon).

Om te beginnen schroef je de juiste maat opzetstuk op de hotfix applicator. Er zijn meerdere opzetstukken meegeleverd in een apart zakje. Het is goed om van te voren de correcte maat te hebben. Op het opzetstuk staat de maat van de steen die je kunt gebruiken bij dit opzetstuk. Zet daarna de applicator aan en laat de het apparaat goed warm worden op de hoogste stand nl 25 Watt, zodra het apparaat warm is, zet je de stand terug naar 7 Watt. Dit duurt ongeveer 30 à 40 seconden. Nu het apparaat op temperatuur is kun je echt beginnen. Plaats het opzetstuk verticaal op het steentje, met een schepbeweging kun je de steen met de applicator oppakken. Lukt dit niet, dan leg je eerst de steen op de stof en zet je de applicator er overheen. Gebruik hierbij zo min mogelijk kracht. Verhit de steentjes 15 tot 20 seconden, zodat de hele steen en dus ook de hele lijmlaag helemaal verhit.. Dit wordt langer naarmate het steentje groter wordt. Laat nu de aangebrachte strass steentje afkoelen. Wrijf daarna er overheen met je hand om te controleren of ze goed vast zitten. 

Je kunt ook een heel patroon ontwerpen op een stuk transferfolie en dit in 1x op je kledingstuk bevestigen. Je kiest een patroon uit (via internet) en print deze uit. (let op! Letters in spiegelbeeld printen). Vervolgens bevestig je dit op tafel met plakband. Hier leg je een stuk transferfolie overheen met de plaklaag naar boven. Ook dit maak je vast met plakband zodat er niets verschuift. Nu leg je met de pickerpen de steentjes er 1 voor 1 op (op het patroon) met de lijmlaag naar boven. Als je het hele patroon gelegd hebt, maak je het folie los van de tafel en knip je het plakband er af. Vervolgens draai je het folie om en plak je het op het kledingstuk waar je het wilt hebben. Hier leg je een theedoek overheen en je zet de strijkbout er op. Hou deze 40 seconden minimaal op 1 plek, dus niet gaan strijken. Hierna laat je het afkoelen en verwijder je de transferfolie. Als er nog steentjes meekomen, herhaal je het proces met de strijkbout.

Wil je een hotfix creatie maken met verschillende groottes steentjes? Laat dan de applicator afkoelen en schroef er een andere maat op. Ben je ongeduldig aangelegd? Gebruik dan voor de zekerheid een ovenwant of handdoek. Zo voorkom je pijnlijke brandplekken. 

Wat kun je versieren met strass-steentjes?

Er zijn ontzettend veel kledingstukken die je kunt versieren met strass steentjes. Zo kun je broeken, shirts, dans-, turn-, en zwemkleding versieren. Maar ook schoenen en jurken. Je kunt het bijna zo gek niet verzinnen. Je kunt dus bijna alle kleding pimpen met strass steentjes. Let hierbij wel op of de stof tegen hitte kan. Bijvoorbeeld kant, suede en satijn zijn kwetsbaar. Deze stoffen kun je dan ook beter niet met hitte bewerken. 

Kleding met strass steentjes wassen

Hartstikke leuk hoor, kleding versieren met strass steentjes. Maar de vraag luidt; kan je je gepimpte kleding ook veilig in de wasmachine gooien? Ja, absoluut! Het is dan wel verstandig om de kleding binnenstebuiten te wassen en de eerste keer in een waszak. Mocht er dan toch een steentje loslaten, dan komt hij niet in je machine en je kunt hem er weer oplijmen met F6000 lijm of textiellijm. Ook moet de wasmachine niet te warm staan ingesteld. 30 tot 40 graden is het beste. Jouw gepimpte kleding kun je wel het beste op de natuurlijke manier laten drogen. Droogtrommels en wasdrogers worden namelijk te warm. 

Inspiratie opdoen

Ben je helemaal overtuigd en ben je van plan om al je kleding te gaan pimpen met (hotfix) strass steentjes? Neem dan eens een kijkje op de inspiratiepagina van Strass-steentjes.nl. Hier vind je een hele bak met inspiratie die jou op weg kunnen helpen met het pimpen van je kleding. 

Mocht je toch nog vragen hebben of je komt er niet helemaal uit, bel dan gerust met de mensen van Strass-steentjes.nl. Ze staan je graag te woord en helpen je bij al je vragen.

Eenvoudig online bestellen

Bij bestellingen van steentjes via andere verkopers, komt het helaas vaak voor dat bestellingen beschadigd geleverd worden. Of nog erger; helemaal niet geleverd worden. Vaak komen dit soort bestellingen uit het buitenland. Strass-steentjes.nl levert uit eigen voorraad in Nederland (Deventer). Dan weet je in ieder geval dat je bestelling onbeschadigd bij het juiste adres aankomt. Heb je vragen? De klantenservice van Strass-steentjes.nl geeft je graag persoonlijk advies op maat. Wil je de steentjes graag bekijken en kopen in een winkel? Ook dat is mogelijk. Strass-steentjes.nl heeft een winkel in Deventer waar je langs kunt komen. Neem eventueel je kledingstuk mee zodat je direct kunt kijken welk formaat en welke kleur het beste past.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie