Afbeelding
Google Maps

Sliedrechtse gemeenteraad spreekt niet over beheerstichting BAES, Elektra blijft nog even dicht

26 maart 2024 om 21:31 Politiek


SLIEDRECHT Wordt er wel of niet gesproken over de oprichting van beheerstichting BAES? Het was dé vraag van de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond. Op het moment loopt er namelijk een rechtszaak tussen Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht en de gemeente Sliedrecht over de rechtsgeldigheid van de huuropzegging. Uiteindelijk werd besloten om niet verder te spreken over de oprichting van de beheerstichting, wat mogelijk leidt tot het nog langer dicht blijven van het totaal vernieuwde pand van Elektra.

door Marjanne Dijkstra

In februari werd tijdens een gemeenteraadsvergadering bekend dat de gemeente op 1 november vorig jaar de huurovereenkomst met Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht had opgezegd voor het pand van Elektra. SOJS heeft toen de rechter verzocht om te beslissen dat deze huuropzegging niet rechtsgeldig was. Ook is er een oproep gedaan tot ontruimingsbescherming. Sonja Visscher zei hierover namens SOJS: ,,SOJS zag zich hiertoe genoodzaakt omdat de gemeente geen oog lijkt te hebben voor de belangen van SOJS.” Ook dinsdag sprak Visscher de gemeenteraad weer toe. ,,SOJS vindt het bijzonder dat er nu weer mogelijk gesproken gaat worden over de oprichting van BAES bv, omdat de zaak nog onder de rechter is. Op 2 april doet de rechtbank uitspraak en we willen vragen om toch nog te wachten tot die uitspraak er is. We zijn echt niet tegen een plan van een beheerstichting, maar SOJS wil baas in eigen huis blijven en als hoofdhuurder terugkomen in het pand. We willen van Elektra weer een bruisende plek maken.”

‘NIET ZUIVER’


Boudewijk Brandwijk van Slydregt.NU opteerde om het bespreken van de beheerstichting van de agenda te halen. Ook de fractie van PRO Sliedrecht noemde de behandeling nu ‘niet zuiver’. De Christen Unie-SGP fractie vond het belangrijk dat er over gesproken zou worden. ,,Wij vinden het belangrijk dat Elektra opengaat.” Ook Frank Dunsbergen van het CDA vond dat. ,,Ik ben van mening dat het raadsvoorstel een andere reikwijdte heeft dan waar de rechtszaak over gaat. En weet mevrouw Visscher dat het pand zeker nog een maand gesloten blijft als we het nu niet behandelen?” Visscher antwoordde dat dat dan maar zo moest. Na een schorsing besloot de gemeenteraad de bespreking van de oprichting van BAES uit te stellen. Sjors van Wijngaarden van de VVD voegde daar nog aan toe: ,,Wij vinden het prima, maar we stemmen uiteindelijk voor de oprichting van BAES. Het kan best zijn dat Elektra nu tot eind mei dicht blijft.”

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie