Afbeelding
CDA Sliedrecht

CDA Sliedrecht stelt kieslijst vast

Politiek

SLIEDRECHT  Net voor de kerstdagen – 22 december – hebben de leden van het CDA Sliedrecht in een druk bezochte online vergadering de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 vastgesteld. ,,Een prachtlijst, met op verkiesbare plaatsen een mooie mix van oude en nieuwe kandidaten!”,, glundert lijsttrekker Ton Spek. ,,Blij dat ik met dit team in het nieuwe jaar campagne kan gaan voeren. Dat belooft wat!”

In de top van de lijst is te zien dat zich de afgelopen jaren nieuwe mensen hebben gemeld om zich actief in te zetten voor het CDA Sliedrecht. Naast de vertrouwde gezichten van de huidige fractie staan twee jonge en enthousiaste kandidaten op verkiesbare plaatsen. De eerste vrouw op de lijst, Priscilla Kraaijeveld, loopt al een jaartje mee en is recent als burgerraadslid beëdigd: ,,Ik spreek veel mensen op het schoolplein en bij de sportvelden van mijn kinderen over allerlei dingen ons dorp. Dit deel ik met de fractie en probeer dat te vertalen naar voorstellen voor een oplossing of verbetering.”

Ook nieuw op de lijst is Joost Stoker, geboren en getogen Sliedrechter: ,,De doelen en ambities van het CDA Sliedrecht, ook voor de langere termijn, spreken mij aanDaarmee onderscheidt de partij zich duidelijk van de andere Sliedrechtse partijen. Daarom heb ik me aangemeld bij het team dat het verkiezingsprogramma schrijft. In het groenste verkiezingsprogramma van Sliedrecht pleiten we onder andere voor duurzame keuzes voor woningbouw, infrastructuur en openbare ruimte. ,

Terug van weggeweest is Maurits de Haan, nu CDA-fractielid in de Provinciale Staten van Zuid-Holland: ,,Ik heb het daar prima naar mijn zin en werk met plezier. Maar de lokale politiek blijft mij boeien. Met de ervaring uit de provincie en het opgebouwde netwerk kan ik van betekenis zijn voor m’n eigen gemeente en buurt. Hoe leuk is dat!”

Met Vincent Prins, zo langzamerhand één van de langstzittende raadsleden en Rens den Besten, al jarenlang woordvoerder Sociaal Domein en Sport en Frank Dunsbergen, de huidige fractievoorzitter kiest CDA Sliedrecht ook voor rust en continuïteit. Frank: ,,We werken al jaren prima samen. Zo hebben we in de afgelopen periode – samen met de wethouder – een belangrijke bijdrage geleverd in het gemeentebestuur; voor alle inwoners van Sliedrecht.”

In januari 2022 stellen de leden van CDA Sliedrecht het verkiezingsprogramma vast. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de campagne volop bezig. Bestuursvoorzitter Arie van den Herik: ,,We hebben er zin in om met plezier aan de slag te gaan met onze ambities voor Sliedrecht. Als we meer huizen bouwen, ’n nieuwe noord-zuidverbinding over de A15 maken en doorgaan met verduurzamen, hebben we het in Sliedrecht misschien goed voor elkaar. Maar vooral willen we met gelovig hart en praktische oplossingen eraan werken dat alle inwoners zeggen: we zijn goed voor elkaar!” 

advertentie