Maria Stam, Mark Verheul en Claudia Verheul.
Maria Stam, Mark Verheul en Claudia Verheul. PRO Sliedrecht
Advertorial

PRO Sliedrecht op lijst nummer 2

Zakelijk

SLIEDRECHT PRO Sliedrecht is momenteel met vijf zetels vertegenwoordigd in de Sliedrechtse gemeenteraad. De partij staat dicht bij de burger en heeft een nuchtere, realistische kijk op alle ontwikkelingen van deze tijd. Het is in Sliedrecht mogelijk de grote supermarkten te openen op christelijke feestdagen, die niet op zondag vallen en dat wethouder Hanny Visser tijdens een inloopspreekuur voor iedereen makkelijk bereikbaar is.

Mark Verheul, Maria Stam en Claudia Verheul maken zich sterk voor het onderhouden van korte lijnen met de inwoners van Sliedrecht. ,,Het debat hoort thuis in de wijk, niet in de raadszaal’’ was de afgelopen periode wat moeilijker, maar dat zet PRO Sliedrecht zoetjesaan weer in werking.

Mark Schetst dat niet alles waar de partij zich vier jaar terug hard voor maakte is gerealiseerd, maar dat dit nu weer op de agenda staat. Het realiseren van Tiny-Houses bijvoorbeeld. Sowieso huisvesting voor jongeren door het in gebruik nemen van voormalige winkel- en bedrijfspanden moet volgens hem voorrang hebben. Maar dan wel zonder het spoor over te gaan. Er is nog genoeg ruimte om slim te bouwen binnen de Sliedrechtse grenzen van nu en de leefomgeving toch het groene karakter te laten behouden.

JEUGDZORG Maria wil graag dat de jeugdzorg eens goed onder de loep genomen wordt. Zorg mag absoluut geen verdienmodel zijn, maar er moet vooral gericht worden gekeken naar tijdige signalering en preventieve zorg, zodat erger wordt voorkomen. Flexibel en met aandacht zorg verlenen; het kan in Sliedrecht zeker beter. Ook als dat betekent dat het budget wordt overschreden, want de mentale en fysieke gezondheid van mensen is vele malen belangrijker dan cijfertjes.

Wij gaan voor minimaal zes zetels

Claudia gaat voor de herinvoering van het gratis zwemdiploma. Voorheen mocht ieder kind zwemles nemen, ongeacht het inkomen van de ouders. Daar gaat ze voor. Ook 5 mei moet op de dag zelf gevierd kunnen worden. Het subsidiëren van een museumkaart zou al dan niet in samenwerking met andere partijen eveneens mogelijk kunnen worden. 

Lijsttrekker Mark Verheul: ,,Wij gaan voor minimaal zes zetels en weten dat PRO Sliedrecht het verschil kan maken voor jong en oud. De inwoners kunnen altijd bij ons terecht. Ik ben geen politicus, ik ben Mark Verheul, kwaliteitsfunctionaris brandveiligheid bij ASVZ. Een fantastische baan waarin ik mij verdiep in kwaliteitsnormen, beleid, installatietechniek en bewustwording van het team. Ik vind dat PRO Sliedrecht moet zorgen voor kwaliteit, inhoudelijke kennis en onderbouwing. Doen we onder andere met onze verantwoordelijkheidsfolder; eerlijk benoemen wat we hebben bereikt en wat (nog) niet. Onze taak is nog onafgemaakt.”

Maria Stam is getrouwd, moeder en doet de financiële administratie bij een bedrijf dat oldtimers verhuurt. Daarnaast is zij bestuurslid bij Stichting Struikelstenen en schrijft ze korte fictieverhalen, waarvan een aantal is gepubliceerd door verschillende uitgevers. ,,Als raadslid wil ik ervoor waken dat de politiek voor iedereen bereikbaar en begrijpelijk blijft en dat iedereen een stem heeft binnen ons dorp, ongeacht achtergrond of opleidingsniveau.’’

Claudia Verheul is persoonlijk begeleider bij ASVZ en vrijwilligster bij Sliedrecht Sport. Ze is de zus van Mark en heeft zich als burgerraadslid al warmgelopen om de komende periode een zetel in de raadszaal in te nemen.

Volg PRO Sliedrecht op facebook, twitter en instagram. Pro Sliedrecht, lijst 2 of www.verkiezingensliedrecht.nl

advertentie