Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Raadhuis wordt weer middelpunt van samenleving én huis van democratie

Politiek

SLIEDRECHT Het college is verheugd dat de gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van het college om het bijna 100 jaar oude Raadhuis weer een centrale plek te geven in de Sliedrechtse samenleving. 

Wethouder Goverde: ,,Onze ambitie is dat Sliedrechters niet alleen maar een trouwfoto voor het Raadhuis op hun nachtkastje hebben staan. Wij willen dat Sliedrechters met elkaar en de politiek in gesprek gaan in het Raadhuis. Door dit besluit kunnen we in het Raadhuis vergader- en werkplekken maken voor de gemeenteraad, college, medewerkers van de gemeente en de Sliedrechtse samenleving. Het Raadhuis en het gemeentekantoor, aan weerszijden van de haven, zijn samen het centrale punt in de gemeenschap waar we aan weerzijden werken aan de ambities voor de toekomst van Sliedrecht.”

Door in te stemmen met het voorstel heeft de gemeenteraad nu budget beschikbaar gesteld om de modernisering van beide gebouwen verder voor te bereiden. Het Raadhuis wordt hierbij in zijn oorspronkelijke monumentale glorie hersteld. Over het definitief ontwerp en de ermee gemoeide financiën wordt later dit jaar een besluit genomen.

Met dit besluit geven we verdere invulling aan de ambities zoals beschreven in de kadernota ‘Koers 2030. Groei en ontwikkeling.’

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie