Afbeelding
Suzanne Heikoop | She Fotografie

College B&W: 'Raadhuis wordt plek van ontmoeting'

8 januari 2021 om 14:07 Politiek

SLIEDRECHT Het huidige raadhuis ondergaat een metamorfose, zo is het plan van het college van burgemeester en wethouders. Het gebouw wordt een ontmoetingsplek voor inwoners, raadsleden, medewerkers van de gemeente en het college van B&W. Wethouder Ed Goverde: ,,We gaan op zoek naar een mooie combinatie van oud en nieuw. Met respect voor het huidige raadhuis."

In de in september gepresenteerde Kadernota 2021 is al aangekondigd dat er een onderzoek zal plaatsvinden naar de gebruiksmogelijkheden voor het raadhuis.

PLANNING De komende maanden worden gebruikt om onderzoek te doen. Aan de Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed (BOEi) is hiervoor opdracht verstrekt. Goverde: ,,In 2021willen we een voorstel presenteren voor de invulling en exploitatie van het raadhuis. Tegelijkertijd wensen we dan ook de nodige aanpassingen aan het gemeentekantoor door te voeren. Het streven is om de werkzaamheden te starten in de tweede helft van 2021 en af te ronden in 2022."

ONTMOETING De intentie is om het monumentale raadhuis en de daarbij behorende omgeving te veranderen in een meer bruisende plek voor de Sliedrechters. Aan de zuidzijde ligt de haven, met mogelijkheden voor een terras aan de havenzijde. Aan de andere kant ligt het Doctor Langeveldplein met de muziektent als extra trekker. In het raadhuis zijn mogelijkheden voor horeca en voor een vergadercentrum met werkplekken. Goverde: ,,Natuurlijk blijft het raadhuis een belangrijke plek voor raadsleden en burgers, die samen de kaders bepalen voor de toekomst van het dorp. Een grondige vernieuwing van de raadzaal moet dan ook onderdeel zijn van de aanpak."

GEMEENTEKANTOOR Tegelijk met het raadhuis wordt ook het gemeentekantoor aangepakt. De veranderingen voor het gemeentekantoor zijn nodig om het gebouw toekomstbestendig te maken, diverse bouwkundige en installatietechnische aanpassingen zijn noodzakelijk. Een deel van de werkzaamheden zijn het gevolg van het corona-virus, een ander deel heeft te maken met de organisatieontwikkeling.

Esther Coumans

advertentie
advertentie