Wie een woning compleet wil inrichten, kan hier zomaar een dagje doorbrengen.
Wie een woning compleet wil inrichten, kan hier zomaar een dagje doorbrengen. Woonboulevard Sliedrecht

Nieuwe impuls voor Woonboulevard Sliedrecht

Zakelijk

SLIEDRECHT Woonboulevard Sliedrecht bevindt zich voor een groot deel langs de A15. Het complete winkelgebied kent om en nabij veertig middelgrote en grote winkels in een mix van bekende landelijke namen en familiebedrijven. Wie een woning compleet wil inrichten, kan hier zomaar een dagje doorbrengen. Inclusief de lunch, want in diverse winkels is het altijd mogelijk om tussendoor wat te nuttigen.

De Leeghwaterstraat en omgeving, het gebied van de woonboulevard, verdient een upgrade. Volgens Jolanda Bernhard, secretaris van de gelijknamige ondernemersvereniging, zijn volop gesprekken met de gemeente gaande over een nieuwe uitstraling en is het zeker dat de omgeving snel wordt opgeknapt.

Jolanda: ,,Na de coronaperiode zijn we met een nieuw bestuur gestart. We willen meer aandacht voor de Woonboulevard. Aandacht van de gemeente, maar ook aandacht van het winkelend publiek. Daarvoor zetten we nieuwe activiteiten op, zorgen we voor aantrekkelijke acties en verwelkomen we nieuw publiek. Afgelopen zaterdag deelden we bijvoorbeeld muntjes uit voor een gratis ijsje. Bij een schattig ijscokarretje met twee roze parasolletjes voor de Tuinmeubelshop kon men deze afhalen. Het was een kleine geste die veel reuring veroorzaakte. We hebben in totaal zo’n duizend ijsjes weggegeven. De volgende keer doen we dit weer op een andere plaats.’’

De bestuursleden Erik de Ruiter van Hareco Hengelsport, Piet Adriaanse van Keukenhof Sliedrecht, Gert-Jan Vermaas van Vermaas Slaapcomfort, Adriaan Kop van Berg & Berg Aupingstore en Jolanda Bernhard van Verschoor Wonen prijzen unaniem de inzet van alle aangesloten ondernemers. Het eerst succes danken ze aan de samenwerking met de leden. Er zijn diverse werkgroepen actief en iedereen staat achter het bestuur. Alle ondernemers reageren positief op de nieuwe wind die er waait.

In de zomer worden wellicht nog wel wat ad hoc acties georganiseerd, maar in woonmaand oktober gaat waarschijnlijk het eerste officiële evenement, de Woonboulevarddag, van start. En er komt waarschijnlijk een woonfair in de winter. Ook de zichtbaarheid en de route vanaf de A15 is in onderzoek en zijn allerlei kleine initiatieven opgestart om de winkels nog meer op de kaart te zetten.

Woonboulevard Sliedrecht biedt meer dan wonen alleen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie