EHBI Group B.V. levert haar klanten een compleet pakket aan systemen die passen bij de huidige energietransitie.
EHBI Group B.V. levert haar klanten een compleet pakket aan systemen die passen bij de huidige energietransitie. EHBI Group
De Specialist

EHBI Group B.V. – Synergie in energietransitie

3 juli 2023 om 19:19 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM EHBI Group B.V., gevestigd op de Helling 1 in Hardinxveld-Giessendam, levert haar klanten een compleet pakket aan systemen die passen bij de huidige energietransitie. Van zonnepanelen tot laadpalen, van meterkast tot complexe regelsystemen. Met succes, want in vier jaar tijd is het bedrijf al flink gegroeid. Mensen enthousiast maken voor de branche: dat is wat eigenaar Erwin Weima doet.

door Eline Lohman

Erwin Weima begon met een paar medewerkers en inmiddels staan er al 17 mensen op de loonlijst van zijn bedrijf. Dat komt ook doordat zij-instromers een kans krijgen binnen EHBI Group: van een ex-schilder tot winkelmanager – allemaal hebben ze tijdens, en na omscholing een plekje gevonden bij EHBI Group. Medewerkers van EHBI Group worden opgeleid om zich met de nieuwste snufjes op het gebied van elektrotechnische installaties bezig te kunnen houden. Daardoor is het bedrijf ondanks de krapte op de markt enorm gegroeid. Erwin vertelt vol enthousiasme over zijn bedrijf en het bevlogen team. ,,Wij hebben een jong team, met medewerkers die allemaal redelijk uit de regio komen. Er moeten meer mensen de techniek in, vind ik. Als je het vak beheerst dan kun je enorm groeien binnen onze branche. Bij ons vinden heren én dames die uitdaging en diversiteit. Onze medewerkers doen vrijwel alles op het gebied van elektrotechniek. Dat vraagt wel wat van je personeel, want ze moeten heel veel weten en dat is soms best pittig, maar zo bouwen ze wel veel allround kennis op. De medewerkers hebben echt zin in hun werk en dragen dit ook uit bij klanten. Dat is ons beste visitekaartje!”

ZONNEPANELEN EN BATTERIJOPSLAG

EHBI Group werkt voor zowel particulieren als bedrijven, vertelt Erwin. ,,We doen veel projecten met zonnepanelen en batterijopslag. Opdrachtgevers en gemeenten kiezen ook steeds vaker voor projecten met weinig tot geen uitstoot op de bouwplaatsen. Speciaal daarvoor hebben we bijvoorbeeld zelfvoorzienende off-grid schaftwagens ontworpen waarmee je zonder aggregaat aan de slag kunt, ook al sta je midden in een weiland. Particulieren kiezen steeds vaker voor zonnepanelen en laadpalen, waarmee ze hun steentje bijdragen aan minder vervuiling maar besparen zo ook nog eens een flink op hun energierekening. Wij proberen mensen steeds bewuster te maken van de voor- en nadelen van de huidige elektrificatie. Daarom proberen we ons ook continu te specialiseren in ons vakgebied zodat we onze klanten eerlijk en gedegen advies kunnen geven.”

(De tekst gaat verder onder de foto)


EHBI Group werkt voor zowel particulieren als bedrijven - EHBI Group

De kracht van EHBI Group is dat een uitdaging niet uit de weg wordt gegaan. Een vraag wordt beantwoord met een oplossing, die oplossing wordt uitgewerkt en vervolgens vindt de installatie plaats. Een klant helemaal ontzorgen: daar staat EHBI Group voor. Er wordt uitsluitend met A-kwaliteit producten gewerkt en hetzelfde geldt voor de leveranciers. Erwin: ,,Wij willen echt voor een langere termijn een relatie aangaan met onze klanten en leveranciers. De techniek gaat heel hard en dat zal altijd zo blijven – er is behoefte aan kennis en het delen ervan.”

MENSEN BEWUST MAKEN

Daarom vindt Erwin het zo belangrijk om mensen bewust te maken van het gegeven dat je met relatief weinig moeite het je een flinke besparing kan opleveren. Op een zo persoonlijk mogelijke manier gaat EHBI Group daarbij te werk. ,,Zo wordt er praktisch altijd persoonlijk langsgegaan bij klanten, zodat wij met eigen ogen kunnen zien wat er op het gebied van energietransitie het beste bij het bedrijf of particuliere klant past. Er volgt dan een eerlijk en gedegen advies, met aansluitend een offerte op maat. Mede door onze persoonlijke aanpak hebben wij recent de aanbesteding gewonnen voor het plaatsen van zonnepanelen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht.

Wij willen hier graag als voorbeeld zonnepanelen nog even aan het licht houden, die nog steeds veel worden aangevraagd en verkocht. Het beste werkt zo’n installatie in combinatie met slimme besturing. Als je op de juiste momenten energie afneemt, ontlast je niet alleen het net, maar kun je ook nog eens veel geld besparen omdat bepaalde tijden stroom een stuk goedkoper is, soms negatief zelfs.”

SLIM AANSTUREN IS EEN TREND

Dat slimme aansturen is een trend, merkt Erwin. ,,Alleen hebben nog maar weinig installateurs hier kaas van gegeten… Wij verdiepen ons hier juist in en dat komt goed uit, want met veel bedrijven en particulieren kunnen veel baat hebben bij het slim aansturen van apparaten in combinatie met zonnepanelen, dynamische energiecontracten en eventuele (thuis)batterijen. De overheid wil op termijn de salderingsregeling gaan stopzetten, waardoor het nóg belangrijker wordt op welk moment je je eigen opgewekte energie gebruikt. Welke installatie we ook verzorgen bij een klant, we zorgen altijd voor de best mogelijke veiligheid, daar besteden we veel aandacht aan en geven we veel middelen aan uit. Je hoort vaak discussies over het in de brand vliegen van elektrotechnische c.q. zonnepaneel installaties, maar als iets écht goed geïnstalleerd is dan kan er echt niet zomaar brand ontstaan.”

Elektrotechniek is uiteindelijk de toekomst, meent Erwin. Omdat elektra inmiddels onmisbaar is in de samenleving en we er erg afhankelijk van zijn. ,,Ik hoop dat we met onze passie voor techniek mensen enthousiast kunnen maken voor werken in de techniek, in wat voor richting dan ook zodat we de vraag op de markt kunnen beantwoorden. De vraag is op dit moment veel hoger dan het aanbod. Daarom zoeken wij continue naar de perfecte combinatie van leerlingen en mensen met ervaring. We hopen dat we de jeugd en techneuten laten zien dat werken in de wereld van elektrotechnische en duurzame installaties heel uitdagend is. Nieuw talent is dan ook van harte welkom bij ons!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie