Het team van Alblasserwaard Makelaars & Taxateurs.
Het team van Alblasserwaard Makelaars & Taxateurs. Alblasserwaard Makelaardij
Advertorial

Alblasserwaard Makelaars: marktleider in de regio

31 augustus 2023 om 15:06 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM/SLIEDRECHT Alblasserwaard Makelaars & Taxateurs is in 2001 gestart in een karakteristiek pand met een bouwjaar rond 1900, te Hardinxveld-Giessendam. In 2021 verhuisde de onderneming een stukje verderop naar een compleet nieuw, duurzaam kantoor aan de Peulenstraat. Daarnaast heeft de makelaardij in 2005 het ‘pand van fietsenmaker Kramer’ in Sliedrecht gekocht en daar een tweede kantoor in gerealiseerd. Door de jaren heen is deze vestiging meerdere keren verbouwd en uitgebreid. Recent is laatste verbouwing afgerond waarbij ook de buitenzijde van het kantoor onder handen is genomen. Beide vestigingen zijn nu duurzaam en klaar voor de toekomst.

door Neeltje van Triest

Mede-eigenaar, makelaar Pieter-Jan Mak, lacht als hij terug gaat in de tijd. Hij kent -net als zijn collega’s- de regionale woningmarkt op zijn duimpje. ,,In Hardinxveld is mijn collega Odar Alblas destijds samen met zijn vrouw in een mooi oud pand gestart.”

Hij vertelt dat het oude pand van de fietsenmaker in Sliedrecht door de jaren heen continue is aangepast aan de wensen en eisen van de tijd. “Waar andere kantoren soms moesten inkrimpen hebben wij juist een extra werkplek moeten realiseren. We hebben nu op de verdieping een dubbele dakopbouw waardoor alle vierkante meters optimaal gebruikt kunnen worden.” Op het pand aan één van de drukste rotondes van het dorp had de makelaar, om op te vallen, jarenlang een auto op het dak staan Met deze ludieke actie oogstte Alblasserwaard Makelaars veel mond-op-mondreclame. ,,Tot op de dag van vandaag worden we nog regelmatig ‘de makelaar met het autootje op het dak’ genoemd. Voorbijgangers zullen even moeten wennen aan de nieuwe uitstraling.”

DUURZAAMHEID, WONEN EN WERKEN

Mak: ,,Wat dat betreft zijn we altijd bezig met duurzaamheid, wonen en werken. We hebben net zo graag prachtige woningen met authentieke details in onze portefeuille als moderne, duurzame nieuwbouwprojecten. We kunnen regelmatig snel bemiddelen, omdat we ook woningen in de stille verkoop hebben. Hierbij maken we gebruik van ons grote netwerk. Eigenaren overwegen soms om te verhuizen, maar hebben de woning nog niet officieel in de verkoop. Als dan iemand naar zo’n bepaalde woning op zoek is, kan het snel gaan. Deze woningen halen Funda niet eens. Omdat we diep in de samenleving geworteld zijn, kunnen we snel handelen. Ja, ik durf te beweren dat we de woningmarkt in Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en alles wat daaromheen ligt als geen ander kennen en bedienen.’’

Hij somt vervolgens diverse landelijke en regionale projectontwikkelaars op waarvoor het makelaarskantoor inmiddels vele nieuwbouwprojecten heeft verkocht. ,,Op dit moment hebben we nog enkele nieuwbouwwoningen te koop in . Ons Dorp fase 2, Het Perron en het Zwaluwpad in Hardinxveld-Giessendam maar ook in Groot-Ammers. Maar er volgen nog meer projecten; in Hardinxveld, Hoornaar en Sliedrecht.”

BETROKKENHEID

Hij prijst vervolgens de medewerkers -het team van tien-, omdat ze stuk voor stuk betrokken zijn op hun woon- en werkomgeving. De mix van makelaars, taxateurs en de binnendienst werkt nauw samen en beschikt over een zeer breed netwerk in de Alblasserwaard. Ook via social media staat Alblasserwaard Makelaars & Taxateurs in contact met duizenden volgers. ,,Leuk om op te merken is dat we allemaal op onze eigen manier in verbinding staan met ons netwerk. De seniors van ons team doen dat veelal op traditionele wijze terwijl de jongere generatie binnen ons bedrijf dit veel meer via social media doen. Dit versterkt elkaar optimaal.”

De vriendelijke makelaar benadrukt dat werken in de Alblasserwaard in de praktijk betekent dat je er gewoon goed voor moet werken. Met de voeten in de klei en zeker niet met je neus in de lucht. Hollandse nuchterheid wordt gewaardeerd en doen wat je zegt is een vereiste.

Mak: ,,Iedere woondroom is anders. Persoonlijk heb ik een zwak voor de nieuwbouw. Hoog wooncomfort,duurzaamheid met een mooi stukje grond maakt mij erg enthousiast. Maar ik geniet ook van een leuk karakteristiek pand hoor. Helemaal als het nog een aantal klassieke elementen bevat. Bij ons kantoor bieden we de meest uiteenlopende woningen aan. Wekelijks verandert ons aanbod en ook wij worden steeds weer verrast.’’

Alblasserwaard Makelaars & Taxateurs, Peulenstraat 137, Hardinxveld-Giessendam of Thorbeckelaan 1, Sliedrecht, 0184-670733, www.alblasserwaard.nl 

Het kantoor in Sliedrecht aan de Thorbeckelaan 1.
Het kantoor in Hardinxveld-Giessendam aan de Peulenstraat 137.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie