Ashley Kleijwegt neemt de doorloop bal voor de 16-19.
Ashley Kleijwegt neemt de doorloop bal voor de 16-19. Bernadette Struijk

Koploper Merwede pakt uitwinst tegen Maassluis

20 november 2023 om 11:05 Korfbal

SLIEDRECHT In de zaalcompetitie werd zaterdag de tweede wedstrijd gespeeld. De Sliedrechters moesten met de selectie naar Maassluis om daar tegen ckc Maassluis te spelen.

Waar vorige week de start moeizaam was, ging de Multiplaatbrigade nu juist sterk van start. Na 8 minuten stond het al 1-5 en men had duidelijk het betere van het spel. De ploeg had met name een prima niveau in de afronding. Na 22 minuten stond het al 5-12 en het team was in gedachten al bij het rustsignaal. Helaas werden er wat onnodige goals geïncasseerd vlak voor rust en werd met een 8-13 stand de kleedkamers opgezocht.

Het was een goede eerste helft geweest en toch was het gevoel in de kleedkamer niet euforisch. Het verschil had qua gevoel groter moeten zijn, zeker gezien het feit hoe er bijna de hele eerste helft zeer sterk verdedigd werd.

Na rust was het dus een kwestie van de draad weer oppakken, Maassluis scoorde echter direct de eerste 2 goals. Maar van deze 10-13 tussenstand liepen de rood-witten toch weer vrij moeiteloos uit naar 10-16. Niets aan de hand zou je zeggen. Maar in de laatste 14 minuten ging het scoren steeds moeilijker en werden de aanvallen ook steeds slordiger. En omdat bij Maassluis 1 heer het even op de heupen kreeg, werd het opeens weer een echte wedstrijd. Via 14-16 werd het 5 minuten voor tijd toch weer 16-19. Maar het werd uiteindelijk nog spannend, met een 18-19 stand en nog 2 minuten te gaan.

De spanning nam toe maar de jonge ploeg van trainer Edwin Jansen rechtte de rug en verdedigde de voorsprong met hand en tand en zo werd de wedstrijd over de streep getrokken met een 18-19 winst.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft van een erg hoog niveau zowel aanvallend als verdedigend, maar een tweede helft met zeer stroef spel en zeer matige afronding. Maar de punten zijn binnen en koploper Merwede Multiplaat beleeft een goede start met 4 punten uit 2 wedstrijden.

De volgende uitwedstrijd is zaterdag om 18.00 uur in de Develsteinhal in Zwijndrecht tegen Albatros. Een team waartegen tijdens het veldseizoen 2x werd verloren, wordt de 3e x scheepsrecht voor de jonge selectie?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie