Afbeelding
Bernadette Struijk

Merwede/Multiplaat verliest in doelpuntrijk duel van Zeeuwse Tjoba

4 december 2023 om 10:03 Korfbal

SLIEDRECHT Afgelopen zaterdag stond er eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma voor de korfballers van Merwede/Multiplaat. Tjoba uit ‘s-Heer-Hendrikskinderen, nabij Goes, kwam op bezoek in sporthal De Stoep. Een ploeg die van oudsher bekendstaat om sterke en trefzekere dames. En dat zou later ook blijken, want de dames van de tegenstander zouden wederom meer doelpunten dan hun mannelijke ploeggenoten scoren.

De eerste goal was voor Tjoba, maar het gretige Merwede/Multiplaat liet duidelijk zien dat men de wrange nasmaak van vorige week wilde wegspoelen. Met goed aanvalsspel en prima goals stond het na 6 minuten 4-1. Via 6-4, 9-6 stond het na 17 minuten 12-7 en dus een mooie opgebouwde marge. Echter knakten de gasten niet en vooral via de scorende inbreng van de dames kwamen de Zeeuwen nog voor de rust sterk terug en was de marge in de rust nog maar 1 punt (14-13).

Na de rust kwamen de gasten goed uit de kleedkamer en binnen 6 seconden was het weer gelijk en begon de wedstrijd opnieuw. Echter was het dit keer Tjoba wat dicteerde en telkens aan de goede kant van de score kwam te staan. Tot 17-17 ging het gelijk op en bij 18-19 sloegen de gasten een beslissend gaatje. (18-22).

In deze cruciale fase ook 2 missers vanaf de strafworpstip van Sliedrechtse kant, maar er kon toch nog tot 20-23 teruggekomen worden. Maar dichterbij dan 3 punten kwamen de rood-witten niet meer en werd de eindstand 23-26.

Een wedstrijd met 2 verschillende helften. Na de eerste helft had er, gezien het spelbeeld, eigenlijk een ruimere voorsprong op het scorebord moeten staan. Maar in de tweede helft waren de gasten sterker. Overall misschien een punt verdiend, maar de Zeeuwen speelden het goed uit en waren vooral in de slotfase efficiënter in de afwerking. Wederom ongelukkig punt verlies in deze sterke poule, na het nipte verlies van vorige week.

Volgende week, om 15.00 uur de uitwedstrijd in Oud-Gastel, tegen hekkensluiter Juliana. Dit kan het begin zijn van een mooie serie overwinningen tegen de lager geklasseerde ploegen in deze competitie, voordat op 17 december de Kerstbreak begint.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie