Albatros-Merwede
Albatros-Merwede Richard van Hoek Fotografie

Merwede vindt in Albatros lastige horde

28 november 2023 om 18:41 Korfbal

SLIEDRECHT Zaterdag werden voor de derde keer de degens gekruist tussen Albatros en Merwede/Multiplaat en nu voor het eerst in de zaal in Zwijndrecht.

Een tegenstander die de Sliedrechters traditioneel niet echt lekker ligt. Het werd zaterdag in de Develsteinhal vooral een tactisch steekspel wat zeker in de eerste helft niet leidde tot goed en mooi korfbal. Het was zaak om in de eerste helft in ieder geval bij te blijven, omdat bij de eerste 2 wedstrijden tegen Albatros dit seizoen in de rust de achterstand al te groot was en niet meer in te halen was.

Na 2x op voorsprong te hebben gestaan nam de thuisploeg bij 3-3 duidelijk het voortouw en liep het gestaag uit naar 8-3. Aanvallend hadden de rood/witten het lastig om echt tot goede kansen te komen maar door 2 prima goals werd de rust bereikt met een 8-5 achterstand. Niet een al te groot gat dus, maar het spel moest wel beter.

De eerste goal na rust was wel voor de Multiplaatbrigade, maar het waren de Zwijndrechters die door 3 goals op rij uitliepen naar 11-6. Dit was een domper, maar mede door wat wissels, de juiste mentaliteit en strijd kwam het team van coach Jansen beter in de wedstrijd. En door in een fase van een kwartier een enorme tussensprint te maken, stond er met nog 4 minuten te gaan ineens een 12-13 voorsprong op het scoprebord. Wat volgde was een hectische en wederom spannende eindfase die alle kanten op kon gaan.

Albatros scoorde vervolgens 2 keer, maar net als vorige week bleef de jonge ploeg strijden voor elke meter en werd 2,5 minuut voor tijd toch weer de gelijkmaker gemaakt.

Helaas werd een minuut voor tijd toch nog de winnende treffer gemaakt, waardoor de einduitslag 15-14 op de borden kwam. Een zure nederlaag en helaas bleken 3 gemiste strafworpen in deze wedstrijd cruciaal en stond Merwede/Multiplaat met lege handen.

Een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Albatros duidelijk beter in de eerste helft en Merwede/Multiplaat de tweede helft, but...you win some, you lose some.

Zoals het er nu naar uitziet, wordt dit zo’n poule waar iedereen van elkaar kan winnen. Alles staat zeer dicht bij elkaar, wat resulteert na 3 speelronden in 5 (!) ploegen met 4 punten op een gedeelde 1e plaats.

Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd in een sfeervolle sporthal de Stoep tegen het Zeeuwse Tjoba uit ‘s-Hendrikskinderen nabij Goes, de wedstrijd start om 16.45 uur.

Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------
De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.
Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie