Afbeelding
Fullspectrum.media

Sliedrechtse Lotte van Drunen laat sterke races zien in WMX Frankrijk

23 mei 2023 om 10:09 Motorsport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen is in de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Franse Villars sous Ecot vierde geworden. Van Drunen moest in beide manches een inhaalrace rijden en deed dit voortreffelijk. Lotte kwam in de eerste manche terug naar een vijfde plaats en wist er in de tweede manche een vierde plaats uit te halen. 

Het circuit van Villars sous Ecot was een lastige baan voor Lotte omdat ze hier niet heel veel op kan trainen omdat je hiervoor in het Buitenland moet zijn. Het was een baan met een harde ondergrond en hoogteverschillen, waarin ook nog eens veel diepe sporen zaten. 

In de vrije training liep het allemaal lekker voor Lotte en ze keerde met een goed gevoel terug naar het paddock. 90 minuten later stond de tijdtraining op het programma. Na verschillende keren aangezet te hebben, kwam ze uit op een tweede tijd. Hier was ze zeer tevreden over en begon zich met vertrouwen voor te bereiden op de eerste manche. 

Bij de start van de eerste manche kwam Lotte goed weg maar deed het gas te vroeg dicht bij het aanrijden van de eerste bocht waardoor verschillende dames haar voorbij schoten. Vanaf een achttiende plaats begon ze aan een inhaalrace en kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Iedere ronde wist ze rijders te passeren werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een zesde plaats. Vervolgens moest ze een gat dichten tot aan de vijfde dame maar het lukte haar om ook deze positie in de slotfase nog over te nemen waardoor ze op een vijfde plaats werd afgevlagd. 

Lotte was er op gebrand om in de tweede manche een goede start te pakken. Ditmaal kwam ze heel goed weg alleen nu hield ze het gas te lang open waardoor ze niet meer op tijd af kon draaien in de eerste bocht. Dit had tot gevolg dat ze pas als veertiende aan de wedstrijd kon beginnen. Tijdens de eerste ronde wist ze al vele plaatsen winst te boeken en kwam op een achtste plaats voorbij start/finish. Ze reed een hele sterke wedstrijd waarbij ze meerdere keren de snelste dame op het circuit was. Ze werkte zich op naar een vierde plaats en kreeg zicht op de tweede en derde dame. Helaas kreeg ze het gat net niet gedicht omdat ze een paar verkeerde keuzes maakte bij het passeren van achterblijvers. Na een sterk gereden wedstrijd eindigde ze als vierde en dit was ook haar positie in het dagklassement. 

In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat ze op een mooie derde plaats. Aankomend weekend staat voor Lotte de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap dames op het programma in Litouwen.

Lotte is via Instagram of Facebook te volgen via Lottevandrunen401.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie