Lotte won de GP in Zwitserland.
Lotte won de GP in Zwitserland. Fullspectrum.media

Sliedrechtse Lotte van Drunen neemt leiding in het WK Dames Motorcross in handen

12 april 2023 om 08:50 Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft tijdens de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Zwitserse Frauenfeld een manche weten te winnen en is na een vijfde plaats in de eerste manche tweede geworden in het dagklassement. Deze resultaten waren genoeg om de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap in handen te nemen. 

Op zaterdagochtend stond eerst de vrije training op het programma. Ze had nog nooit eerder op het circuit van Frauenfeld gereden maar ze had het toch gelijk goed naar haar zin. Ze wist de snelste tijd neer te zetten, wat vertrouwen gaf voor de rest van het weekend. 

In de tijdtraining reed ze mooie, strakke lijnen en had zelfs even de snelste tijd in handen. Uiteindelijk werd deze tijd met slechts 0.02 sec verbeterd waardoor ze de sessie afsloot als tweede. Lotte en haar team waren hier zeer tevreden over en daarnaast was het ook goed wat ze nu liet zien op de harde ondergrond. 

Met vertrouwen begon ze aan de voorbereiding op de eerste manche. Waar ze echter geen rekening mee had gehouden was de ineens opkomende regen. Hierdoor werd de baan op verschillende plaatsen spiegelglad. Lotte werd wat onrustig maar moest er maar het beste van zien te maken. Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Lotte redelijk goed weg en kwam als vijfde door de eerste bocht. In de beginfase had ze moeite met inhalen en dit frustreerde haar. Ook kwam ze ten val en viel daardoor terug naar een zevende plaats. Met nog vier ronden te gaan herpakte ze zich en vocht zich terug naar een vijfde plaats. Ze kwam nog dicht bij de vierde dame maar de tijd was tekort om ook die nog te kunnen passeren waardoor ze als vijfde over de finish kwam. 

Vanwege Pasen werd de tweede manche pas op maandag verreden. Bij de start kwam ze goed weg en ditmaal kwam ze als leider over de eerste springbult gesprongen. In de beginfase voelde ze de druk van de tweede en derde dame. Ze hield haar hoofd koel en begon langzaam weg te lopen bij haar achtervolgers. Na een sterk gereden wedstrijd won ze de manche met een verschil van een kleine tien seconden op de tweede dame. 

Met haar overwinning in de tweede manche eindigde ze in het dagklassement als tweede en is hiermee de leider in het wereldkampioenschap geworden. In het weekend van 6 en 7 mei staat de volgende Grand Prix op het programma in Spanje. 

Online Lotte volgen kan via Instagram of FB Lottevandrunen401 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie