Afbeelding
Fullspectrum.media

Rookie Lotte van Drunen maakt indruk in het WK dames in Turkije

8 september 2022 om 10:53 Overig

SLIEDRECHT  Lotte van Drunen heeft tijdens haar WK dames debuut in Turkije indruk gemaakt. Van Drunen reed snelle rondetijden en kwam in beide manches na een slechte start goed terug naar voren. Ze werd in zowel de eerste als de tweede manche zevende en kan terug blikken op een geslaagd debuut in deze voor haar nieuwe klasse. 

De wedstrijd in Turkije was de laatste van het kampioenschap en Lotte wilde hier graag deelnemen om ervaring op te doen en te zien waar ze staat ten opzichte van de snelste dames ter wereld. Lotte en team willen allereerst het Gebben van Venrooy team bedanken voor het vervoeren van haar motoren en de hulp en gastvrijheid tijdens het weekend. Voor Lotte was het verblijf zeer comfortabel. 

Lotte en haar team vertrokken op donderdag vanaf Rotterdam Airport richting Turkije. Op vrijdag werden de motoren gekeurd en het circuit bekeken. Daarnaast had Lotte een interview met MXGP-TV, wat ze ontzettend leuk vond. 

Op zaterdag stonden er een vrije training, tijdtraining en de eerste manche op het programma. Lotte had geen idee wat haar te wachten stond. Het circuit was snel met grote springbulten en stukken met een hoge snelheid. Lotte ging in de vrije training best goed rond en wist tot ieders verbazing een derde tijd op de klok te zetten. In de tijdtraining moest ze na één volledige ronde van motor wisselen omdat ze te kampen kreeg met een lekke band. Ondanks dat de motor niet helemaal fijn aanvoelde wist ze hiermee toch haar snelste tijd op de klok te zetten en kwam uit op een vijfde tijd. Lotte was hier erg tevreden mee omdat het verschil met de derde en vierde dame erg klein waren.

Lotte keek uit naar de eerste manche die later die dag op het programma stond. Toen het starthek viel, kwam ze goed weg maar helaas kwam de 125cc motor toch wat vermogen tekort op het startveld ten opzichte van de 4-takten waardoor ze in de achterhoede door de eerste bocht kwam. Iedere ronde kwam ze verder naar voren en kwam uiteindelijk vlak achter de vijfde en zesde dame op een zevende plaats over de finish. 

Lotte was er opgebrand om tijdens de tweede manche op zondagochtend een goede start te pakken. Echter ook nu lukte dit niet. Ook kreeg ze in de eerste bocht de motor van een gevallen rijder tegen zich aan waardoor ze op een achttiende plaats aan de wedstrijd moest beginnen. De rondetijden van Lotte waren goed genoeg om met de dames vooraan mee te kunnen doen maar omdat ze van ver moest komen, zat er niet meer in dan een zevende plaats. Ook nu zat ze dicht achter het groepje vanaf de vierde tot aan de zesde dame. 

Lotte weet nu dat ze qua rondetijden goed mee kan doen met de top, zeker met een snellere motor waarop ze binnenkort zal gaan trainen. In de komende vier weken staan er nog vier wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma voor Lotte. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie