Door deze dubbelslag heeft Lotte nu een grote voorsprong voor de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap.
Door deze dubbelslag heeft Lotte nu een grote voorsprong voor de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap. Michal Špánik Photo

Dubbelslag voor Sliedrechtse Lotte van Drunen op EK in Slowakije

7 juni 2023 om 10:02 Motorsport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap Dames in het Slowaakse Velke Uherce beide manches weten te winnen. Hiermee heeft van Drunen een ruime voorsprong voor de laatste wedstrijd van het kampioenschap in Italië.

Nadat Lotte een week eerder de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap in Litouwen had weten te winnen, reisde ze samen met haar vader door naar Slowakije. Onderweg heeft ze in Polen en Slowakije getraind en dingen gedaan die haar blij maken. 

Op vrijdag kwam Lotte aan op het circuit van Velke Uherce. Voor Lotte was dit al haar derde keer dat ze hier een wedstrijd had en vind het een prachtige baan met mooie springbulten en flinke hoogteverschillen. Tijdens de kwalificatiedag op zaterdag liet Lotte zien dat het circuit haar lag en was de gehele dag het snelste. 

Bij de start van de eerste manche kwam Lotte goed weg en wist kopstart te pakken. Vervolgens zette ze een hoog tempo in en wist iedere ronde verder weg te lopen bij haar achtervolgers. Na een sterk gereden wedstrijd wist ze als winnares over de finish te komen. Toen ze terug was bij de bus stond er een grote groep fans, waar Lotte alle tijd voor nam om ze een handtekening of poster te geven of met ze op de foto te gaan. 

Bij de start van de tweede manche was het opnieuw Lotte die kopstart wist te pakken. Lotte werkte een solide wedstrijd af en wist ook deze winnend af te sluiten. 

Door deze dubbelslag heeft Lotte nu een grote voorsprong voor de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap, die verreden gaat worden in Italië. Omdat er momenteel niet heel veel wedstrijden zijn en Lotte graag tussen de jongens wil rijden, is besloten dat ze aankomende zondag van start zal gaan in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Lochem. Hiermee kan ze haar wedstrijdritme behouden en haar goede starts blijven oefenen. Ze heeft geen verwachtingen voor deze wedstrijd maar ze hoopt in de top 20 mee te kunnen doen.

Lotte volgen op Instagram of Facebook kan via Lottevandrunen401.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie