Afbeelding
Niek Kamper

Lotte van Drunen scoort goed in ONK 250 en wint Ladies Cup op de Zwarte Cross

25 juli 2023 om 11:54 Motorsport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft een succesvol weekend achter de rug op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Lotte had er enorm veel zin in om hier te rijden. Ze had hier al meerdere malen gereden en wist dus hoe gaaf het is om op dit evenement te rijden. 

Op zaterdagochtend stond al vroeg de vrije en tijdtraining van het ONK 250 op het programma. Het rijden ging lekker en Lotte wist van de 47 deelnemers een negentiende tijd neer te zetten. Ze was hier redelijk tevreden over en ging zich voorbereiden op de eerste manche. 

Bij de start van de eerste manche kwam ze niet echt lekker weg en moest van buiten de top twintig terug naar voren zien te komen. Ze zette een hoog tempo in en wist de ene na de andere rijder te passeren. Gedurende de wedstrijd kwam ze naar voren en wist op een nette elfde plaats te finishen. De pauze was niet heel lang waardoor ze al vrij snel weer moest starten in de tweede manche. 

Ook in de tweede manche kwam Lotte niet goed weg bij de start en moest van rond de vijfendertigste plaats aan een inhaalrace beginnen. Met een goed tempo kwam ze terug naar voren en finishte ditmaal als vijftiende. Met deze resultaten eindigde ze op een dertiende plaats in het dagklassement, wat een knappe prestatie is van de 15-jarige Lotte. 

Op zondag ging ze van start in de Ladies Cup. Ze wist in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten waardoor ze in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek. Ze koos in beide manches voor het poortje helemaal aan de binnenzijde achter het starthek. In zowel de eerste als de tweede manche wist ze kopstart te pakken en won beide manches met een grote voorsprong. Door haar overwinning werd ze gehuldigd in de Loco Arena waar ze warm werd onthaald en toegezongen werd. Lotte heeft volop genoten van het weekend en maakt zich klaar voor alle activiteiten van deze week. Op vrijdag zal Lotte in Aagtekerke deelnemen in de 250cc klasse en op zaterdag is ze aanwezig bij de Pro-Motorcross in Nederweert, waar ze zal starten bij de dames en bij de inters 250cc.

Lotte is via Instagram of Facebook te volgen via Lottevandrunen401. 

Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie