Afbeelding
RDV Fotografie

Lotte van Drunen wint het ONK 125 op de Zwarte Cross

Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft afgelopen vrijdag het Open Nederlands Kampioenschap 125 op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde weten te winnen. In de eerste manche had ze het moeilijk maar wist ze er toch een derde plaats uit te halen waarmee ze haar kansen op de overwinning open hield. Na een kopstart in de tweede manche en een strak gereden wedstrijd wist ze als winnares over de finish te komen en pakte hiermee de eindzege.

Vijf dagen eerder had Lotte een gat in haar arm gevallen tijdens de wedstrijd in Eersel waardoor de hechtingen er nog in zaten. In de week voorafgaande aan de wedstrijd had ze twee trainingen met de motor afgewerkt en hierbij gaf ze aan dat het goed ging waardoor de keuze snel was gemaakt om op vrijdag deel te nemen aan de wedstrijd in Lichtenvoorde. 

De vrije training werd benut om het circuit in haar op te nemen maar al snel zag Lotte dat het in de tijdtraining moeilijk zou gaan worden. Over de ronde van anderhalve minuut was er maar één perfecte lijn en daardoor was ruimte vinden de grootste opdracht. 

In de tijdtraining ging het niet makkelijk voor Lotte waardoor ze genoegen moest nemen met een zevende tijd, iets waar ze absoluut niet tevreden over was. Bij de start van de eerste manche kwam Lotte goed weg en wist kopstart te pakken. Ze kon niet lang van de eerste plaats genieten en viel terug naar een tweede plaats. Door een foutje moest ze ook de derde en vierde man laten passeren. Ze volgde de rijders voor haar maar inhalen was moeilijk. In de slotfase schoof ze door naar een derde plaats en wist hierop te finishen. 

Na de manche was Lotte niet tevreden over het rijden en wist dat het in de tweede manche beter en anders moest. In de lange pauze genoot Lotte in de arena van prachtige voertuigen die over het circuit kwamen en begon uit te kijken naar de tweede manche. Ook in de tweede manche wist Lotte kopstart te pakken en stond gelijk onder druk van de tweede man. Ze hield het hoofd de hele manche koel en wist ondanks de druk van de tweede man netjes te blijven rijden. Ze hield de koppositie vast tot over de finish en won de manche. Met een 3-1 in de manches won Lotte het dagklassement op de Zwarte Cross. Onder luid gejuich van duizenden mensen nam ze in de Loco Arena haar trofee in ontvangst, wat Lotte uiteraard bijzonder leuk vond. 

Komend weekend gaat Lotte proberen zich te kwalificeren voor de EMX125 wedstrijd in Lommel. Dit wordt geen makkelijke opgave maar ze gaat haar uiterste best doen. 

Info: Instagram @lottevandrunen401 of Facebook Lottevandrunen401 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie