Afbeelding

Lotte van Drunen rijdt dijk van een ONK 125 in Berghem

Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Berghem een dijk van een wedstrijd gereden. Van Drunen reed in de eerste manche lang aan de leiding maar werd in de slotfase gepasseerd en finishte als tweede. In de tweede manche kon ze de kopman lang goed volgen en wist ook toen in de loodzware omstandigheden tweede te worden.

Het had op de dagen voorafgaande op het evenement veel geregend in Berghem maar ondanks dit lag het circuit er goed bij. Enthousiast begon Lotte aan de vrije en tijdtraining. Nadat het rijden in de vrije training lekker ging, begon Lotte op tijd aan haar tijdtraining. Ze zette verschillende keren aan en wist een mooie tweede tijd op de klok te zetten. 

Bij de start van de eerste manche vertrok ze als een speer en lag ruim voor op het startveld. Omdat ze te hard de bocht in ging, kon ze niet meer insturen en miste daardoor de bocht waardoor ze de wal in ging. Ze herstelde zich goed en kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde. In een hoog tempo stootte ze door naar de koppositie en wist deze positie zeven ronden in handen te houden. Door een verkeerde lijnkeuze in een bocht, verloor ze snelheid naar de volgende bult toe en werd gepasseerd. In de resterende twee ronden gaf ze alles wat ze had maar kon de koppositie niet meer terug pakken en finishte als tweede. Lotte vond het jammer maar wist dat ze goed had gereden en keek uit naar de tweede manche. 

Bij aanvang van de tweede manche begon het hard te regenen waardoor Lotte besloot om de sighting lap niet te rijden. Bij het vallen van het starthek kwam Lotte goed weg en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Samen met de kopman zette ze een hoog tempo in en liepen beiden ver weg bij hun achtervolgers. Lang wist ze de kopman te volgen maar daarna begon ze iets toe te geven. In de stromende regen en op het loodzware circuit wist de pas net 15-jarige Lotte op slechts 9 seconden van de winnaar als tweede over de finish te komen. Het tempo lag in deze manche zo hoog dat er slechts zes rijders in dezelfde ronde zaten. Lotte heeft haar spierballen dus laten zien en een dijk van een wedstrijd gereden. 

Afbeelding
advertentie
advertentie