Rechts op de foto, Maryse van den Bos
Rechts op de foto, Maryse van den Bos Poul-Jan van den Bos

Turnsters zetten goed lijn voort

16 januari 2023 om 21:50 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 14 januari waren er weer plaatsingswedstrijden voor de turnsters van Synergos die uitkomen in de 2de en 3de divisie. 

Voor Stephany Koppelaar, Yalda Zabi, Inge de Haan en Maryse van den Bos waren deze wedstrijden in het topsportcentrum in Rotterdam.

 
Stephany komt uit bij de jeugd in de 2de divisie. Stephany heeft het keurig gedaan in deze poule met een hoge score op brug, hier behaalde zij de 2de plaats mee, in de meerkamp werd Stephany 13e in een deelnemers veld van 22 deelneemsters. 

Yalda, Inge en Maryse doen mee bij de junioren, hierbij behaalde Inge de 17de plaats . Yalda werd 12de in de meerkamp. Op vloer liet zij een mooie oefening zien met weinig foutjes, waarmee ze op dit onderdeel 2de werd. Maryse deed goede zaken op balk en brug, op beide onderdelen werd zij 3de. Ook in de meerkamp pakte ze de 3de plaats. 

Uiterlijk 15 Februari zal bekend worden of de turnsters van Synergos door zullen stromen naar de landelijke halve finales. 

S’middags waren de senioren aan de beurt. Zij turnden hun wedstrijd in Vianen. 

In de 3de divisie deed Mandy Koppelaar mee. Net als bij haar eerste wedstrijd behaalde Mandy de 4de plaats . Mandy werd dan ook 1e op vloer en 2e op balk. Anique Bakker doet mee in de 2de divisie. Met een 1ste plaats op brug en een 5de plaats op balk, behaalde ze in de meerkamp de 6de plaats. Mandy en Anique hebben nog een plaatsingswedstrijd op 11 Maart in Reusel. Anique is al geplaatst voor de halve finale doordat zij in de eerste wedstrijd  de 2de plaats behaalde, Mandy zal na de laatste wedstrijd weten of zij doorstroomt naar de halve finale. Zij staat er goed voor met een 7de plaats in de ranking.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie