Afbeelding
Marco Sala

Opnieuw teleurstellend verlies vv Sliedrecht

9 februari 2020 om 12:49 Voetbal

SLIEDRECHT Weer moest Sliedrecht vlak voor tijd buigen voor een tegenstander uit de onderste regionen van de ranglijst. Dit keer was het als twaalfde geplaatste Heerjansdam dat in de voorlaatste minuut de winst pakte met een onverwachte goal (0-1).

De gasten hadden voor dit duel maar één opdracht en dat was keihard werken om het Sliedrecht zo moeilijk mogelijk te maken hun eigen spel te laten spelen. Vooral het eerste half uur dicteerde Heerjansdam het spel. ,,We waren op het middenveld gewoon de weg kwijt en werden overklast door Heerjansdam", verklaarde trainer/coach Dennis van der Steen achteraf. Heerjansdam kreeg toch maar één heel grote kans, die door keeper Donatz keurig werd gepareerd.

Dat was ook het enige wapenfeit aan beide kanten waarvoor het publiek omhoog veerde, want verder lieten beide teams geen best voetbal zien. Langzamerhand nam Sliedrecht de touwtjes in handen, maar de precisie ontbrak op alle fronten en de opgezette aanvallen strandden telkens weer rond het zestienmetergebied.

De tweede helft was in grote lijnen een kopie van de eerste helft. Sliedrecht was wel sterker, maar onmachtig om het gemotiveerde Heerjansdam op de knieën te krijgen. Ook enkele wissels veranderden niets aan het spelbeeld en stiekem spookte het scenario van vorige week al door de hoofden van de toeschouwers, toen vlak voor tijd in een soortgelijke situatie de gasten de volle winst wegkaapten. En inderdaad, in de 88e minuut tikte verdediger Mike Sloof uit een corner de 0-1 binnen en droop het gedesillusioneerde Sliedrecht af naar de kleedkamers.

,,Voorlopig dus weg titelaspiraties, maar uithuilen en opnieuw beginnen, want volgens voetbal zit er wel in dit elftal, dat is meermalen bewezen, maar de stabiliteit en het geloof moet weer terugkomen, en dat is nu mijn taak", aldus trainer v.d. Steen. Zaterdag 15 februari a.s. speelt Sliedrecht in Langbroek tegen S.V.L., aanvang 14.30 uur

Marjanne Dijkstra

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie