Sliedrecht tegen LRC.
Sliedrecht tegen LRC. Richard van Hoek

Sliedrecht zwaar benadeeld naar nieuwe nederlaag

Voetbal

SLIEDRECHT De belangrijke derby van v.v. Sliedrecht tegen LRC Leerdam is zaterdag 5 november weer op een zure nederlaag uitgedraaid. Op Sportpark De Lockhorst was Sliedrecht dit keer niet opgewassen tegen de nummer vier van de ranglijst die de helpende hand kreeg van scheidsrechter Richard van de Rest. De referee keurde twee 100 procent buitenspel doelpunten goed, waarbij hij vlagsignalen van de assistent scheidsrechter volkomen negeerde.

Sliedrecht begon heel slecht aan de wedstrijd toen een voorzet van rechts verkeerd werd beoordeeld en de meegekomen verdediger Furkan Cetin 0-1 kon scoren. Sliedrecht pakte direct de draad weer op en zette druk op de LRC-verdediging. Een uitbraak van LRC in de tiende minuut, waarbij duidelijk sprake was van buitenspel, liet de referee toch doorgaan waardoor Jamal Ouassif 0-2 kon scoren. Toch bleef Sliedrecht de aanval zoeken en kon Danny van Laarhoven halverwege de eerste helft 1-2 scoren.

Direct na de kantwissel weer een buitenspel situatie waarbij assistent Leon Hoegee opnieuw ten onrechte werd overruled. Fabian van Horssen maakte hiervan dankbaar gebruik en scoorde 1-3. Assistent Hoegee voelde zich “overbodig” en hield het voor gezien. Toen een kwartier voor tijd Timo Lutters met een snelle reactie voor 1-4 zorgde was de wedstrijd gespeeld. Via een toegekende strafschop, omdat Van Kraaij binnen de 16-meterlijn werd gevloerd, scoorde Marciano Simonis de 2-4.

Sliedrecht maakte gezien het vertoonde spel niet direct aanspraak op de volle winst, maar werd door deze eigenzinnige beslissingen van de scheidsrechter wel zwaar benadeeld. Zaterdag opnieuw kansen voor de blauw-witten, wanneer het op bezoek gaat bij het Gorkumse S.V.W.

Hard werkende Dennis Verhoef probeert aanval op te zetten
advertentie
advertentie