Marciano Simonis (r) wordt zwaar onder druk gezet bij kopduel
Marciano Simonis (r) wordt zwaar onder druk gezet bij kopduel Joop Hartog

Sliedrecht krijgt voetballes

12 maart 2023 om 13:42 Voetbal

SLIEDRECHT In de wedstrijd van zaterdag 11 maart in en tegen Scherpenzeel, de trotse koploper in de 1e klasse D, heeft Sliedrecht diep in het stof moeten bijten. Met een alleszeggende 6-0 nederlaag werd de ploeg van Marco Verbeek naar huis gestuurd. Een uitslag waarop ook niets was af te dingen, want tegen de goed en snel combinerende aanstaande kampioen had Sliedrecht niets in te brengen.

door Joop Hartog

Vanaf het allereerste moment liet Scherpenzeel zien wie vandaag de lakens zou uitdelen. Waarschijnlijk waren de gastheren het 3-3 gelijkspel in Sliedrecht eerder dit seizoen nog niet vergeten. Deze keer zou het anders lopen, want Sliedrecht is geen moment in de gelegenheid geweest om maar enig gevaar te stichten.

ATTRACTIEF COMBINATIESPEL

Al binnen twintig minuten was het 2-0 voor de gasten, waarbij Sliedrecht nauwelijks in staat was om over de middenlijn te komen. Tegen het snel en attractief combinatiespel kon Sliedrecht alleen maar achteruitlopen. In het tweede deel van de eerste helft leek Sliedrecht wat van zich af te bijten maar was niet in staat om aanvallend gevaar te stichten. Voor de pauze gaf Scherpenzeel nog even wat extra gas en de zeer twijfelende verdediging van Sliedrecht brak nog tweemaal zodat met een blamerende 4-0 achterstand de thee werd gedronken.

BLAMERENDE NEDERLAAG

Wellicht dat de wedstrijd na de pauze een ander beeld kreeg, maar niets was minder waar. Direct vergrootte Scherpenzeel de voorsprong toen de verdediging opnieuw werd stuk gespeeld (5-0). De ‘afsluiter’ kwam halverwege, toen een schot van grote afstand over de Sliedrecht-goalie in het doel verdween. Een blamerende nederlaag tegen een apathisch spelend Sliedrecht dat geen moment in de wedstrijd is geweest.