Middenvelder Dylan Verschoor omringd door tegenstanders
Middenvelder Dylan Verschoor omringd door tegenstanders V.v. Sliedrecht

Sliedrecht verliest opnieuw van sterke titelkandidaat

15 oktober 2023 om 15:01 Voetbal

SLIEDRECHT Er zat wel verbetering in het spel van v.v. Sliedrecht zaterdag 14 oktober tegen v.v. Spijkenisse, maar vooral door slordig verdedigend werk werd opnieuw verloren, ditmaal met 1-3.

Door Joop Hartog

Door de absentie van enkele spelers moest trainer Jalink opnieuw zijn team aanpassen, maar Sliedrecht startte voortvarend en zat er kort op in de duels om het combinatiespel van de technisch begaafde tegenstander te ontregelen. Door een slippertje van invaller-keeper Jasper Sprong die een hoge bal niet kon controleren, kon Julien Gret na een kleine twintig minuten gemakkelijk 0-1 scoren. Dit voorval bracht wat onzekerheid in defensief opzicht want snel daarna belandde een kopbal van de Sliedrechtverdediger Tim van Stek ongelukkig op de paal en kon keeper Sprong een tweede doelpunt, dit keer van Rowdy Rijsdijk, niet voorkomen (0-2).

Ploeg herpakte zich

Even leek het erop dat Sliedrecht (weer) tegen een fikse nederlaag zou aanlopen, maar toch herpakte de ploeg zich en verplaatste het spel zich wat meer naar het Spijkenisse doel. Kort voor rust kreeg Ronan Plaisier, die na een half uurtje spelen de geblesseerd geraakte Tobi van Zwienen kwam vervangen, een mogelijkheid om wat terug te doen, maar zijn harde schot ging net over het doel. Verder dan een aantal snelle uitvallen via spits Nordin el Hassani kwam Sliedrecht niet in die fase.

Twijfelachtige communicatie

Ook na de theepauze kwam er weinig verandering in het spelbeeld. Een aanvallend Spijkenisse tegen een verdedigend Sliedrecht dat alle zeilen moest bijzetten om de gelederen gesloten te houden. Na ruim een uur spelen was er weer zo’n onzeker verdedigend moment, dat op dit niveau direct wordt afgestraft. Door twijfelachtige communicatie kon Mark Schenk van afstand de bal eenvoudig in het lege doel schuiven (0-3).

Verbetering

Hiermee was het gedaan en kon Sliedrecht het laatste kwart van de wedstrijd proberen wat terug te doen. Dit lukte aardig en via een goede actie van Aaron Bashir kon kort voor het eindsignaal nog de 1-3 worden genoteerd. Conclusie na twee wedstrijden tegen titelkandidaten dat er wel verbetering in het spel zit, maar dat er te gemakkelijk doelpunten worden weggegeven. Zaterdag 21 oktober speelt Sliedrecht in Papendrecht een bekerwedstrijd tegen v.v. Drechtstreek.

Agnes Corbeij

advertentie
advertentie