Sliedrecht-Papendrecht
Sliedrecht-Papendrecht Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht behaalt meer dan verdiend gelijkspel

2 december 2023 om 21:25 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Na een meer dan moeizame start in de lopende competitie heeft Sliedrecht, dat nog puntloos onderaan de ranglijst staat, zaterdag op eigen veld tegen streekgenoot Papendrecht de eerste punt binnengehaald. En dit gelijkspel was dubbel en dwars verdiend, gezien de prima prestatie die de ploeg leverde tegen het verrassend sterke Papendrecht. Een 1-1 gelijkspel was dan ook het minimale waar Sliedrecht recht op had.

door Joop Hartog

In de eerste helft waren beide teams tegen elkaar opgewassen en waren er zeker het eerste half uur geen scoringskansen. Kort voor de pauze, toen Sliedrecht nadrukkelijk op de deur klopte bij Papendrecht, moest de Papendrecht keeper Roy Rijntjes met een prima reactie een omhaal van Juthlen Castillo onschadelijk maken. De 0-0 ruststand was dan ook een goede afspiegeling van de onderlinge verhoudingen.

OP DE PAAL

In de tweede helft had Sliedrecht nadrukkelijker de regie in handen, maar kon de stugge verdediging van de Papendrechters niet ontrafelen. Een snelle tegenstoot tien minuten na de kantwissel bezorgde de bezoekers toch de voorsprong. Een verdekt schot van Justin Beemsterboer op de paal bracht Lorenzo van Wijk in de gelegenheid om 0-1 binnen te schuiven. Even een tegenvaller voor Sliedrecht, maar de draad werd weer opgepikt en Sliedrecht kreeg verschillende mogelijkheden om te egaliseren. Toch stond het vizier niet altijd op scherp en altijd was daar weer de sterk keepende Roy Rijntjes.

Toch kwam de verdiende gelijkmaker toen tien minuten voor tijd een goed lopende aanval van Sliedrecht werd gestuit door een overtreding op Nordin el Hassani. De toegekende strafschop werd verzilverd door Benjamin Meijdam (1-1) en Sliedrecht ging door. De laatste tien minuten werd aanvallend alles in de strijd gegooid om de eerste overwinning binnen te halen, maar het mocht niet zo ver komen. Een verdienstelijk gelijkspel was het eindresultaat.

MEER VERTROUWEN

Sliedrecht, dat met het nieuwe centrale duo Mike van Kraaij en Daan Rijppaert startte, maakte een veel betere indruk dan de vorige wedstrijden. In verdedigend opzicht was er meer vastigheid en daardoor leek de ploeg meer vertrouwen uit te stralen. Zaterdag 9 december a.s. speelt Sliedrecht in Oud-Beijerland tegen SHO en hopelijk kan de ploeg de ingezette lijn doortrekken.

Aanvaller Juthlen Castillo (r) omspeelt zijn tegenstander

Agnes Corbeij

advertentie
advertentie