Afbeelding
Politie.nl

Burgemeester De Vries sluit woning aan de Sperwerstraat

17 november 2023 om 10:18 Misdaad

SLIEDRECHT Burgemeester Jan de Vries heeft een woning gesloten aan de Sperwerstraat in Sliedrecht vanwege het aantreffen van een handelsvoorraad drugs. ,,Ik sluit de woning in het algemene belang. Bij de handel in drugs zijn criminele organisaties betrokken. Ik wil niet dat door deze activiteiten onze inwoners in gevaar worden gebrachtVoor drugshandel en andere criminele activiteiten is in Sliedrecht geen plaats”, aldus Jan de Vries.


De gemeente heeft in de woning aan de Sperwerstraat naast ongeveer 800 gram hasj een ruime hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen die zijn opgenomen op lijst I van de Opiumwet. Dit zijn handelshoeveelheden. Naast de verdovende middelen zijn er ook nog andere illegale goederen aangetroffen.

De burgemeester maakt met deze sluiting gebruik van zijn bevoegdheid in de Opiumwet. Dit geeft hem de mogelijkheid om een woning te sluiten op het moment dat daar drugs zijn aangetroffen.

Om ervoor te zorgen dat criminaliteit geen voet aan de grond krijgt in Sliedrecht, zijn tips van inwoners welkom. ,,Ik roep alle Sliedrechters op om het te melden als je iets ziet of hoort dat niet in de haak is”, spoort burgemeester Jan de Vries aan. Melden kan bij de politie of via Meld Misdaad anoniem 0800-7000 www.meldmisdaadanoniem.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie