De opdrachten van Albert de Coster.
De opdrachten van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (155)

2 februari 2024 om 08:38 Activiteiten

SLIEDRECHT  Misschien denkt u dat er een watermerk in dit stukje tekst zit, maar dan hebt u het mis. Het zijn de tranen die ik heb gelaten omdat ik u met pijn in het hart ga verlaten.

door Albert de Coster

Afgelopen 3 jaar heb ik met veel plezier door ons mooie dorp rondgestruind om allerlei fraais vast te leggen. En met even veel plezier heb ik daarover geschreven.

Maar het mooiste wat mij overkwam waren de fantastische reacties die ik van diverse lezers kreeg. Ik kwam er achter dat er in ons dorp zo ontzettend veel positieve mensen leven.

Hele families en straten zochten naar mijn foto’s en ik werd vaak verrast door gedetailleerde achtergrondinformatie. Ook was er een lezer die zijn afgelegde afstanden in een Excel overzicht zette en maar liefst 108 keer mee heeft gedaan. En al die mensen zullen nu in het welbekende zwarte gat vallen. Ik voel me er wel een beetje schuldig bij.

Afgelopen opdracht was een extra uitgebreide, want er moesten 8 beelden met een soort van hoofddeksel gevonden worden. Hier de plekken: Nr. 1 De Baggeraar met baggerbeugel (Merwedeplein) Nr. 2. Crossers ( Albrechtplein) Nr. 3. Jan Boer (Van Houte Willemsplein) Nr. 4. Poveraar (Rembrandtlaan) Nr. 5 Sfinx (Rivierdijk bij Maat) Nr. 6 Buitenaf werkers (achter Sliedrechts Museum) Nr. 7 Van Goghstaete (naast Nr. 6) Nr. 8 Waerthove (binnenplein).

Inmiddels zijn er diverse mensen die mijn ware identiteit kennen en het op mijn verzoek voor zich gehouden hebben. Hiervoor mijn dank. Ook waren er bekenden van mij die op mijn rubriek gereageerd hebben. Op maandagavond - mijn zelfbenoemde fanmailavond - kon ik het soms niet nalaten om hen iets persoonlijks terug te schrijven. Dat riep weer allerlei vragen op bij hen, want wie is die Albert de Coster toch, die zo veel over hen weet? Ik begrijp dat dit soms ergernis heeft opgeroepen. Hierbij bied ik mijn excuses aan.

Mijn insteek was met deze rubriek tweeledig: ga er lekker op uit met benenwagen of fiets en anderzijds wees trots op je baggerdorp.

Onlangs liet ik het jaartal 1931 zien bij bakker Vlot en ook bij de laatste foto komt dat jaartal terug. En wat wil het geval: de eerste bewoner van dit pand is mijn vader en die hield enorm van bakken en heeft honderden - zo niet duizenden - mensen van zijn bakproducten laten genieten.

Stuur een bericht naar zoekfotosliedrecht@gmail.com als u de locatie weet en wie mijn vader was of weet wie ik ben.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie