Weet u waar deze uilen hun nest hebben?
Weet u waar deze uilen hun nest hebben? Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (16)

Activiteiten

SLIEDRECHT Ook vanuit de Turkse gemeenschap werd er gereageerd op mijn zoekplaatje. Ik had van binnenuit de gebedsruimte een foto van de koepel van de Ulu Camii moskee genomen (als mijn vertaalapp goed werkt betekent het Grote Moskee). Ik vermoed dat er niet veel autochtone Sliedrechters in de moskee ooit rondgekeken hebben en het niet herkend hebben. Maar de Arabische tekens moeten een goede hint zijn geweest.

door Albert de Coster

Toen ik de moskee bezocht voor de foto werd ik hartelijk ontvangen door een paar oudere mannen en ze boden me spontaan koffie aan. Maar ik besloot met hen solidair te zijn tijdens deze vastenperiode. Ik maakte het doel van mijn bezoek kenbaar. En een aantal kenden mijn rubriek en beloofden me niet te verklappen aan hun familie en kennissen dat ik hun moskee als zoekplaatje zou gebruiken.

De rondleiding die ik kreeg was erg open en heel gezellig. De gebedsruimte in het gebouw heeft onlangs een mooi nieuw tapijt gekregen. En men houdt zich ook aan de door de overheid opgestelde coronaregels.

Net als vroeger in de kerken zijn de plekken van mannen en vrouwen gescheiden en de medewerker die me de rondleiding gaf verklaarde dat het eigenlijk logisch was. Want bij het knielen zou de aandacht afgeleid kunnen worden. De moskee staat open om bezoekers te ontvangen; u bent welkom.

NIEUWE OPDRACHT En nu de nieuwe opdracht. Een uil, die zo te zien een “medische” ingreep heeft gehad. Het versteende beestje kon niet met zijn tijd meegaan. In de loop van de jaren werden de poststukken steeds groter. De brievenbezorger moest dan aanbellen en wachten tot de bewoner opendeed.

Misschien weet u het nog wel dat u door de posterijen werd verplicht om een brievenbus met minimale afmetingen te hebben en die mocht zich niet te dicht bij de grond bevinden volgens de Arbo-afdeling van de PTT. Als alternatief werd een lelijke groene bus aangeboden die dan op een paal in de tuin geplaatst moest worden of aan de muur van de woning moest worden bevestigd.

Maar zo mooi als dit stenen exemplaar worden ze helaas niet meer gemaakt. Er zitten er drie op een rij.

Weet u waar deze uilen hun nest hebben?

Stuur uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com en u mag ook andere wetenswaardigheden doorgeven. U krijgt gegarandeerd antwoord van mij.

Afbeelding
advertentie
advertentie