Een collage van de huidige opdracht en die van de afgelopen week.
Een collage van de huidige opdracht en die van de afgelopen week. Albert de Coster

Zoekt u ook mee in Sliedrecht? (18)

4 juni 2021 om 10:39 Activiteiten

SLIEDRECHT - Mijn mailbox stroomde afgelopen week vol met goede oplossingen. En het kostte me aardig wat tijd om iedereen te beantwoorden. Maar op maandagavond had iedereen een reactie ontvangen.

door Albert de Coster

Ik had het raam bij Leo’s Cafetaria in het Feitsmapark gebruikt. En dat er zoveel inzendingen waren is natuurlijk wel een beetje zorgelijk. Er zullen vast heel veel frites-eters bij hebben gezeten.

En bij het beantwoorden dacht ik dat er veel antwoorden uit de patatgeneratie binnen zouden komen, maar dat was niet het geval.

Er waren juist veel inzenders die herinneringen aan Jo en Leen Borsje hadden. De broers hadden jaren een cafetaria aan de Kerkbuurt tegenover het Kruidvat. Ook hadden ze een ijscokar waarmee in de jaren ’50 hun neef Jan L. naar Baanhoek trok om ook daar in het verre westen de mensen van ijs te voorzien. Hij kwam op het lumineuze idee om met de bakfiets een stoep af te rijden om de bewoners aldaar ook eens de kans te bieden om een ijsje te eten. De omzet was enorm en binnen no time was hij uitverkocht. Maar toen moest hij weer terug de stoep op en dat had hij in zijn jeugdige onbezonnenheid niet voorzien.

De expansiedrift van de Borsjes nam toe en ze openden op de hoek van de Havenstraat en de Merwestraat een kiosk en ook dat was een schot in de roos. De foto van het zoekplaatje was het laatste bolwerk van de familie; maar Leo is vertrokken en gelukkig heeft de huidige uitbater de naam in ere gehouden.

Op een middag wandelde ik op mijn gemak weer eens door ons mooie dorp toen ik een verwilderd kijkende bevallige jongedame op mij af zag komen. ‘Oei’ dacht ik, ‘wat overkomt me nu weer.’ Ze klampte zich aan me vast, ze was ten einde raad en smeekte me om hulp. Ze was op zoek naar nr. 38. En ze doolde nu al meer dan een uur rond zonder maar ergens in de buurt van dat nummer te komen. Ik prevelde wat bemoedigende woorden en stelde voor om samen te gaan zoeken. Dat had ik dus beter niet kunnen doen ……. na ruim drie kwartier hadden we het adres uiteindelijk gevonden. En daar stond me toch een mooi beeld in de voortuin: een verliefd stel dat elkaar innig omarmde.

De liefelijke vrouw zag het beeld ook, keek me dankbaar aan en omstrengelde me als blijk van dank op dezelfde wijze. Mijn dag kon niet meer stuk en weet u waar dit beeld staat en ik mijn moment van gelukzaligheid had?

Stuur uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie