Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (19)

11 juni 2021 om 08:40 Activiteiten

SLIEDRECHT - De opdracht van deel 18 was dus best wel lastig. Want niet veel inzenders konden het beeld met de innige omstrengeling vinden. De enkeling die wel de goede locatie doorstuurde was een hondenbezitter. Die zijn net als post- en krantenbezorgers in het voordeel ten opzichte van de gewone Sliedrechter, want ze moeten door weer en wind erop uit om hun “ronde” lopen. En dan kom je op een gegeven moment in een wijk die qua nummering vreselijk chaotisch in elkaar zit: Prickwaert/Weresteijn.

door Albert de Coster

In mijn omschrijving had ik het huisnummer al genoemd. Dus een beetje logisch redeneren en het had een oploop moeten worden voor het huis aan Prickwaert 38.

Ook dit keer is het weer jammer dat de bewoners niet zelf hebben gereageerd op deze rubriek. Ik had met een beetje informatie van hun kant de lezers op de hoogte kunnen stellen over de achtergronden van dit fraaie beeld. Maar misschien geven ze alsnog aan mijn oproep gehoor.

EXACTE LOCATIE Voor mijn volgende foto moet u weer naar een ander deel van Sliedrecht om de exacte locatie te vinden. In vroeger tijden werd er bij dit adres aangeklopt als je met de bewoner het schip in wilde. En dan moest je wel van gegoede huize komen en een dikke portemonnee hebben. De familie die daar woonde behoorde in vroeger tijden tot de notabelen van het dorp. Maar als je nu aanklopt moet het wel vreemd lopen als de huidige eigenaar je geen slaapplek kan aanbieden. En daar hoef je absoluut geen vermogend mens voor te zijn.

De vraag is: Waar bevindt het pand van de foto zich en weet u ook wie ik bedoel als huidige en vorige eigenaar?

EXTRA TIP Mensen die de moeite nemen om een antwoord in te zenden kunnen van mij voor de volgende zoekplaat via de mail een extra tip krijgen om de nieuwe opdracht makkelijker te maken. Stuur het antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie