Een compilatie van de opdrachten.
Een compilatie van de opdrachten. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (22)

2 juli 2021 om 08:49 Activiteiten

SLIEDRECHT - Of ik contact op wil nemen met iemand die de redactie van het Kompas over mijn rubriek heeft gebeld. Dat roept natuurlijk vragen op. Mijn mailadres staat toch altijd onderaan de tekst vermeld. Dus is er vast iets bijzonders aan de hand.

door Albert de Coster

En ja hoor, de betreffende persoon had via via gehoord dat zijn beeld door mij in het Kompas als zoekplaatje (nr. 18) was geplaatst. Het beeld dat in de voortuin van Prickwaert 38 staat.

En de trotse eigenaar wilde nog wel wat info verschaffen over het beeld: ‘Het is van een betonnen voet voorzien door technische collega’s van mij bij Van den Herik-Sliedrecht. Verder is het behandeld met milieuvriendelijk lak. Oorspronkelijk (1995) was het een huwelijkscadeau van mijn moeder; ooit de eerste vrouwelijke student van kunstopleiding Rietveld Academie in Amsterdam.

Het beeld heeft al op diverse plekken in Nederland gestaan en bij iedere verhuizing hoop je dat de nieuwe buurt zich niet stoort aan het redelijk grote beeld, maar ik heb alleen maar leuke reacties gehad tot nu toe.

Het is gemaakt uit een grenen boomstam met behulp van kettingzaag en beitels. Het is een verliefd stel met daarbij een beer met een forel in de hand, als teken van vruchtbaarheid.’

Heel fijn dat de eigenaar de moeite heeft genomen om dit met ons te delen. En nu maar hopen dat het in de toekomst vaker gebeurt. Hoewel ….. de maker van de nieuwe opdracht is inmiddels overleden. Weet u waar je dit weidevogeltje kunt horen zingen?

De opdracht van de vorige week is te vinden onderaan de dijk voor de Schalm.

Dit schitterende beeld ziet iedereen die daar naar binnen gaat. Het gebouw was vroeger de woning van de herder van de Hervormde Gemeente. Daarna is een tijdje een inloophuis voor bejaarden (of moet ik senioren zeggen?) geweest. En nadat het een tijdje als woning dienst heeft gedaan voor fam. De Jager is het nu een plek waar ouderen met geheugenproblemen naar de dagbesteding kunnen. En het Odensehuis biedt vanaf half juli een vrije inloop in het souterrain voor een gratis bakje koffie/thee. En er is ook een optie voor een eenvoudige lunch. Heel fijn dat het gebouw weer zo’n mooie functie krijgt. En wie informeert ons over de herkomst en eventuele betekenis van het beeld? Stuur uw antwoord naar zoekfotosliedrecht@gmail.com. 

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie