De nieuwe opdracht van Albert de Coster.
De nieuwe opdracht van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (95)

25 november 2022 om 16:01 Activiteiten

SLIEDRECHT Iedere dorpsgenoot kan voorlopig € 840,- in zijn zak houden. Dat komt natuurlijk goed uit met de gestegen energieprijzen. U vraagt zich vast af waar ik dat bedrag vandaan haal. Nou, dat zit zo: onze gemeente krijgt -mits ze op tijd starten- voor de aanleg van een nieuw viaduct maar liefst 21 miljoen van de landelijke overheid. Deel dat maar eens door het aantal inwoners. En dat bedrag hoeven wij niet op te hoesten.

door Albert de Coster

Ik weet niet of u het plan bekeken heeft, maar het hart van Sliedrecht gaat flink op de schop. Er moet plaats gemaakt worden voor een nieuwe noord-zuidverbinding. Ik ga hier geen oordeel over dit plan geven, maar een extra uitsluiting is wel iets dat we goed kunnen gebruiken.

We zitten hier nu eenmaal opgesloten tussen Merwede, rijksweg, spoorweg en Betuwelijn. En we gaan massaal tijdens de spits achter elkaar rijdend ons dorp in en uit. En daar knelt het een beetje. Maar wat is de relatie met mijn zoekfoto?

Ik had voor de zoekfoto van vorige week de inzenders de tip gegeven: ‘Op pad naar het noorden via een nieuwe weg.’ En in het krantenartikel zei ik dat jullie op zoek moesten naar een gedenknaald. Veel inzenders hebben de ‘gedenk’naald herkend en wisten dat deze voor de ingang van de Hof van Sliedrecht (vroeger: de serviceflat) staat. En dat is vlak voor de nieuw te maken ontsluitingsweg.

Maar ik werd op mijn vingers getikt: Het is geen gedenknaald.! Het kunstwerk van Johan van Hoof uit Mierlo dat de naam ‘Geborgenheid’ heeft gekregen stelt een tulp zonder kelk voor. (onthulling op 29 mei 2002)

Nu ben ik best flexibel als het gaat om kunst en de namen die er aan worden gegeven. De naam kan ik me wel voorstellen: De ouderen zullen zich daar best veilig voelen met de zorg die ze daar krijgen. Maar dat dit een tulp zonder kelk is, is wel erg ver gezocht. Dus zocht ik contact met de maker om wat meer uitleg te krijgen. Maar tot nu toe heb ik geen reactie van hem ontvangen.

Voor de nieuwe opdracht heb ik dit keer een vlag voor jullie gevonden. Maar wel een vlag met een verhaal. Mijn vraag is dus of jullie de locatie weten en wat deze vlag symboliseert. Waar is de zoekfoto te vinden en wat weet u er over te vertellen? Stuur de oplossing naar zoekfotosliedrecht@gmail.com en je krijgt gegarandeerd antwoord en een bruikbare tip voor volgende week.

De oude opdracht van Albert de Coster.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie