Marjanne Dijkstra
Marjanne Dijkstra Richard van Hoek Fotografie
Echt Slydregts

Kerstpakket

8 december 2022 om 14:03 Column

Zo rond kerst zijn ze er weer: de kerstpakketten. Lange tijd heeft mijn huidige werkgever aan Sinterklaaspakketten gedaan, maar tegenwoordig ligt het tijdstip van de eindejaarsattentie toch op kerst. En natuurlijk hoeft het niet, het is natuurlijk een extra cadeau dat je krijgt, maar mensen, wat kan ik toch genieten van een kerstpakket.

Kerstpakketten zijn er in alle soorten en maten. Van grote dozen met allerlei levensmiddelen, waar ik vroeger al met mijn zusjes en broertje om de grote tafel in stond te koekeloeren als mijn vader met zijn kerstpakket thuis kwam, tot bonnen voor een winkel tot kerstmarkten waarbij je zelf iets mag uitzoeken. Ik heb persoonlijk geen grote voorkeur, ik vind het namelijk allemaal even leuk. Lekker uitpakken en kijken wat je hebt gekregen of iets uitzoeken in een - al dan niet online - winkel. Een soort kindersurprise-ei voor volwassenen en daarbij het idee dat er over is nagedacht én aan je wordt gedacht. Superbelangrijk als je het mij vraagt.

In de jaren voor de coronapandemie hadden we een aantal jaar met de correspondenten en alle andere medewerkers van de drie kranten in de regio (naast het Kompas Sliedrecht ook het Kompas Hardinxveld-Giessendam en De Stad Gorinchem) een kerstborrel. Door covid kon dat niet doorgaan en vorig jaar besloten mijn collega van Het Kompas Hardinxveld-Giessendam en ik dat we een een kerstpakketje gingen regelen voor de medewerkers. We verheugden er ons van tevoren echt ontzettend op en hebben ook heel veel lol gehad met het inkopen en in elkaar zetten van de pakketjes. Zo vielen er bij de medewerkers een envelop met onder andere een reep Tony Chocolonely en een mini-kerststolletje door de bus. Ik zeg: puur geluk in een envelop, maar het was wel bizar veel werk.

Komende week gaan we ons er weer over buigen. Een lijstje maken wie we iets moeten sturen, of we van iedereen het adres hebben en wat er dan op de bus gaat. We willen het onszelf iets makkelijker maken dit jaar, maar het doel blijft hetzelfde: mensen blij maken en laten weten dat er aan hen wordt gedacht. Zonder hen konden we de kranten namelijk nooit zo mooi maken als dat ze nu zijn!

Marjanne Dijkstra

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie