Gemeenteraadslid, Gemeente Sliedrecht
Gemeenteraadslid, Gemeente Sliedrecht Richard van Hoek
Raadspraat

De komst van een AZC is niet in het Sliedrechts belang

1 maart 2023 om 14:21 Column

De komst van een AZC naar onze gemeente is onacceptabel. De landelijke overheid heeft ons in de steek gelaten en wil ons opzadelen met hun wanbeleid inzake de asielcrisis. Sliedrecht moet niet de problemen van dit rampenkabinet oplossen. We hebben genoeg aan ons eigen hoofd. Een woningnood, Chemours, langlopende projecten die nooit succesvol worden afgerond. Denk hierbij aan het Burgemeester Winklerplein en v.v. Sliedrecht en een slecht functionerende lokale democratie.

Maar laten we ook realistisch blijven kijken naar de volgende zaken. Het college van burgemeester & wethouders handelt niet in het belang van Sliedrecht door een AZC toe te staan. Alle Sliedrechters moeten hun democratische recht gebruiken en hun zegje kunnen doen tijdens de raadsvergadering. Als de Sliedrechter niet voor zichzelf opkomt, wie doet het dan wel? Van het college van burgemeester & wethouders hoeven we het in ieder geval niet van te hebben. Zo leert ons de beeldvormende vergadering van 16 februari. Het college van burgemeester en wethouders zegt tegen elk dictaat vanuit Den Haag: ‘’Natuurlijk dat doen we, bevel is bevel.’’ Dit roepen Jan de Vries en Ton Spek (CDA) als eerste gezamenlijk in koor.

Wij hebben genoeg van de ongecontroleerde immigratie en alle andere zaken die dit falende kabinet op zijn beloop laat in ons land. Het is tijd dat we weer de baas worden in ons eigen land en onze eigen gemeente. Sliedrecht is geen opvangcentrum en zal dat ook nooit worden. Het moet een veilige thuishaven blijven voor de Sliedrechters.

Laten we de belangen van onze gemeente vooropstellen en ons niet laten misleiden door de politieke correctheid van de elite. Samen kunnen we zorgen dat Sliedrecht een veilige en leefbare gemeente blijft voor ons allemaal.

U bent van harte welkom bij de raadsvergadering op dinsdag 7 maart om 20.00 uur. Laat daar uw stem horen. Mensen die hun mening willen geven over de komst van een AZC moeten dit uiterlijk vóór 12.00 op 7 maart melden aan de griffier Rumo van Aalst via griffie@sliedrecht.nl of bellen naar 0184 49 59 86. Iedere Sliedrechter heeft 5 minuten om zijn mening te geven. Spreek u uit!

Mark Jongeneel

Fractievoorzitter Slydregt.NU

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie