Afbeelding
Echt Sliedrechts

Kringlopen

16 november 2023 om 14:07 Column

Mijn favoriete bezigheid om te ontspannen is kringlopen. Soms zet ik spullen die ik op wil ruimen op de weggeefhoek, maar ik breng het ook vaak naar de kringloop. Want dan heb ik meteen weer een excuus om even te neuzen, hoewel ik ook zonder excuus ga. Ik ben dol op de kringloop op de Rivierdijk. Het is dichtbij, het is ruim, de mensen zijn vriendelijk, het aanbod is goed en de prijzen zijn redelijk. Vooral voor de camping ben ik hier al vaak geslaagd. Wat een verschil met de kringloop in Zeist, waar ik in het weekend vaak ben. De prijzen zijn er hoog, soms nog hoger dan de prijzen in de winkel en dan is het niet leuk meer.

Het leukst vind ik dat je nooit weet of je wel of niet iets vindt. Als je ergens naar op zoek bent, dan is dat er meestal net niet. Maar juist als je niets zoekt, dan vind je dingen die je precies nodig had. Ik heb er veel speelgoed voor mijn kleindochter vandaan gehaald en als ze er niet meer mee speelt dan breng ik het weer terug en haal ik weer iets anders.

Een poos geleden heb ik de aller- aller- allerleukste kringloop ontdekt, die zit op het terrein van de Merwebolder. Mijn ouders wonen daar vlakbij en mijn moeder gaat graag mee. Je krijgt er een heel warm welkom en de prijzen zijn er erg leuk. Het aanbod mag best wat groter, dus als je je spulletjes kwijt wilt is dit ook een aanrader. Woon je in de wijk dan wordt het zelfs elke week opgehaald, wat wil je nog meer? Ze ontvangen alles met enthousiasme en je kunt er zelfs je kleding inleveren.

Vorig jaar stond daar tussen de boeken het boek wat ik zelf geschreven had. Dat kon ik natuurlijk niet laten liggen, dus ik legde het op de toonbank. Er werd naar het boek gekeken, daarna naar mij, toen weer naar het boek. “U lijkt hier wel veel op.” Nadat ik lachend uitgelegd had dat ik dit boek inderdaad zelf geschreven had werd er bedenkelijk gekeken. “Maar heeft u het zelf nog niet dan?”

Ik hoop dat ik geen spijt krijg van deze tip, want nu gaat het daar natuurlijk razend druk worden. Wissel het af zou ik zeggen, want er is ook nog een kringloop in het creatief centrum.

En als je van gezelligheid en koopjes houdt, zoals ik, dan val je volgende week vrijdag met je neus in de boter. Want in de oude uitbreiding is van 18.00-21.00 ‘Out of the door’. Je begrijpt dat ik deze datum geblokt heb in mijn agenda, want dit is een hele gezellige fair waar je van alles kunt kopen terwijl je gezellig door de wijk loopt.

En had je het achteraf toch niet nodig? Dan breng je het de volgende dag gewoon weer naar de kringloop.

Daniëlle Zwanink-Muilwijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie