Afbeelding
Sliedrechts Museum

Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

11 april 2022 om 07:39 Kunst

SLIEDRECHT Na de grote belangstelling voor de eerste kunstexpositie in het Sliedrechts Museum, is nu de beurt aan de volgende zes kunstenaars. Van 16 april tot en met 22 mei zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum. 

Voor de tweede kunstexpositie in het museum exposeren dit keer zes kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen. Alle zes zijn in Sliedrecht geboren en opgegroeid. Later verhuisden vijf ervan naar de buurtgemeenten Dordrecht en Hardinxveld. Allemaal bezochten zij de kunstacademie en werkten zij in en voor de kunst.

Richard van den Dool, kunstschilder. Henk ‘t Jong, graficus, historicus en schrijver van geschiedenis. Jelle Korevaar, maker van kinetische kunst (en nog steeds woonachtig in Sliedrecht). Ad de Jong, schilder, beeldhouwer, Bert Gort, beeldend kunstenaar en beeldhouwer Ton Kraayeveld, beeldend kunstenaar en kunstschilder.

Bert Gort, een van de exposanten en bestuurslid van het Sliedrechts Museum, verantwoordelijk voor de inrichting van de exposities: ,,Een bijzonder gezelschap met een zeer eigen stijl. We mogen er trots op zijn dat de roots van deze kunstenaars in Sliedrecht liggen.”

Het Sliedrechts Museum is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. De entreekosten zijn €2,- voor volwassenen en €1,- voor kinderen. Er is een voucher nu verkrijgbaar voor €4,-, waarmee deze en de komende 3 kunstexposities (tot en met oktober) kunnen worden bezocht. Voor groepen kunnen aparte afspraken gemaakt worden. Aanmelden kan via de mail: info@sliedrechtsmuseum.nl.

Esther Coumans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie