Zwembad De Lockhorst
Zwembad De Lockhorst Richard van Hoek

Actiegroepen in protest voor behoud voor Sliedrechts zwembad

3 april 2024 om 10:45 Maatschappelijk Dossier Sliedrecht-Noord

SLIEDRECHT Ze zijn het er niet mee eens. Actiegroepen Gezond, Groen en Gezellig Sliedrecht en Sliedrecht in Actie slaan de handen ineen tegen de afbraak van het Sliedrechtse zwembad. ,,En als het dan toch wordt afgebroken, willen we meer terug dan een postzegelzwembad.”

door Marjanne Dijkstra

Aan het woord is Simone de Groot van actiegroep Gezond, Groen en Gezellig Sliedrecht, die zij samen met Mirry Romijn en Ad de Waard heeft opgezet. Samen met de actiegroep Sliedrecht in Actie van Alex Bakker ageren de groepen tegen de plannen van de gemeente, waarin partycentrum De Lockhorst en het zwembad worden afgebroken voor de bouw van de fly-over voor woningbouw in Sliedrecht-Noord. In de huidige plannen van de gemeente wordt iets verderop een kleiner dorpsbad gebouwd, zonder buitenbad en ligweide. En dat is tegen het zere been van veel Sliedrechters. De Groot vertelt: ,,Er worden miljoenen aan zo’n Noord-Zuidverbinding uitgegeven en dan kan er geen fatsoenlijk zwembad worden teruggebouwd? Dat begrijp ik echt niet. De lol wordt voor kinderen zo echt uit Sliedrecht gehaald. Zelf zwem ik trouwens helemaal nooit, maar ik vind het belangrijk dat in Sliedrecht een zelfde bad terugkomt of het huidige bad wordt behouden.”


LUDIEKE ACTIE

Zaterdag 13 april, voorafgaand aan de besluitvormende gemeenteraadsvergadering op 23 april, houden de twee actiegroepen dus een protest. De Groot: ,,Dat vindt plaats om half 11. Bij slecht weer is het protest in het partycentrum, maar bij mooi weer kunnen we terecht bij het buitenbad. Dat is trouwens nog wel gesloten. We hopen dat iedereen komt, het liefst leuk verkleed met snorkels, duikbrillen en flippers. Diverse mensen houden een praatje en wie wil kan ook zijn handtekening zetten onder de petitie. Die kun je trouwens ook ondertekenen in het zwembad zelf, hij ligt daar bij de receptie. Inmiddels is de petitie al zo’n 1400 keer ondertekend. We maken er een vreedzaam en gezellig protest van, waarbij we duidelijk willen laten weten dat we het niet met de plannen eens zijn.”

De petitie online tekenen kan ook via https://www.petities.com/nee_tegen_sloop_zwembad_en_doortrekken_provinciale_weg_over_korfbal_heen_in_sliedrecht

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie