Afbeelding
United by Music

United by Music jubileert met festival in het najaar

Muziek

SLIEDRECHT Vier weken lang gaat United by Music haar 15-jarig jubileum uitbundig vieren op De Lockhorst. Er wordt een tentenpark gebouwd rond een nostalgische Spiegeltent en hierin gaan veel festiviteiten plaatsvinden. Hoogtepunt zullen de 9 nu al uitverkochte showavonden worden waarbij naast muziek de gasten kunnen genieten van een diner verzorgd door Partycentrum De Lockhorst.

Candye Kane inspireerde Joris van Wijngaarden om een stichting op te richten die als doel heeft muzikale talenten met een verstandelijke beperking op te leiden tot volwaardige muzikanten. Het is een daverend succes geworden waarbij in Nederland al 4 bands actief zijn, maar ook in de USA, Noorwegen en Roemenië zijn stichtingen United by Music opgericht. Het was de bedoeling ook in Moskou een stichting op te richten maar door Corona en nu de oorlog Rusland – Oekraïne heeft dit nog niet kunnen gebeuren.

Overal wordt muzikaal talent gezocht en uitgenodigd om auditie te komen doen. Eenmaal geselecteerd gaat men onder deskundige leiding aan de slag om in een band te kunnen spelen en optreden. Covid19 betekende 2 jaar hapering maar inmiddels staan de bands weer veelvuldig op het podium. De bands van United by Music in Nederland hebben inmiddels meer dan 700 optredens verzorgd. Maar liefst 40 muzikanten kunnen zich in Nederland artiest van United by Music noemen.

De meerwaarde voor de mensen met een beperking om hun talent te tonen is ongekend. Het is zo mooi de talenten op het podium te zien stralen en om na afloop met het publiek contact te hebben. Veel aandacht wordt besteed aan het uiterlijk want zoals Candye Kane hen vertelde: het publiek wil niet alleen iets horen maar zien ook graag mooie kleding, haren en schoenen. De muziek is blues gerelateerd maar klinkt vrolijk en samen met het enthousiasme van de performers krijgt het publiek een mooie gevarieerde show te zien.

De bands staan echt te popelen om het publiek te mogen ontvangen. Een maand voor de vorige Gala Benefietshows werd door de Covid19 pandemie alles afgelast en twee jaar lang werd er alleen nog spaarzaam geoefend. Optreden was alleen via de stream, maar dat mist veel sfeer.

In de festivalmaand wordt er nauw samengewerkt met zorgorganisatie ASVZ die een 3 daags Visiefestival gaat houden. Op twee zondagen worden bijzondere kerkdiensten georganiseerd.

Op de website www.unitedbymusic.nl zijn alle festiviteiten te volgen. Voor de artiesten betekent dat geen vakantie maar oefenen. De jubileumshows moeten een nieuw hoogtepunt worden in de toch al rijke geschiedenis van United by Music.

Afbeelding
advertentie
advertentie