Afbeelding
Foto door Ryan Porter via Unsplash

Lees deze tips als je moeite hebt met rijlessen

25 maart 2024 om 13:04 Partnercontent

Ben jij net begonnen met het volgen van rijlessen en ben je al ten einde raad, of heb je al talloze keren in de lesauto gezeten maar wil het gewoon niet lukken? Dan zijn de tips die in dit artikel besproken zullen worden voor jou!

Dit artikel loopt langs een aantal belangrijke tips die voor elke beginnend autorijder die nog aan het lessen is van pas kunnen komen. Met deze vier tips ga je langs obstakels die je dwarszitten van het autorijden en kom je er weer back on top uit, zodat je hopelijk zo snel mogelijk je rijbewijs kunt halen!

Het belang van een goede instructeur

Om je rijbewijs te halen moet je eerst bij een rijschool lessen nemen totdat je volgens de instructeur klaar bent om je rijexamen te doen. Dan pas ben je klaar met het rijden in de lesauto. Het is niet alleen belangrijk dat je een goede rijschool zoals de nationale rijschool of de ANWB kiest die bij jou in de buurt komt, maar nog belangrijker is het dat je een instructeur hebt die jou niet op je zenuwen werkt of ongemakkelijk maakt. Dan rijd je minder goed

Met regelmaat de weg op

Net zoals het bijvoorbeeld voor voetbal of darten zo is dat je het vaak moet doen voordat je er goed in wordt, geldt hetzelfde voor de vaardigheid van autorijden. Het besturen van de auto leer je gaandeweg en het besturen krijgt niemand onmiddellijk onder controle. Je moet veel oefenen, daar schiet je het meest van op. Wil je lokaal op korte termijn je rijbewijs halen? Dan kan je kiezen voor een spoedcursus rijbewijs in Rotterdam. Hiermee ga je op korte termijn intensief aan de slag. 

Zorg voor alertheid en concentratie

In de auto moet je prioriteit altijd de veiligheid van jezelf en anderen om je heen zijn. Als je je concentratie verliest en even niet oplet, kan het snel fout gaan. Zorg daarom altijd dat je jezelf op je gemak stelt voordat je begint met autorijden. Focus jij je beter met muziek aan? Dan zet je lekker een muziekje aan tijdens het autorijden. Vind je het fijner als je instructeur wat stiller is? Vraag dan lekker aan hem of hij minder kan praten.

Oefenen onder verschillende (weers)omstandigheden

Als jij later in je leven ergens naartoe moet tijdens dramatisch weer, of je komt met de auto in een situatie terecht die je niet had verwacht, dan is het fijn om ervaring te hebben met de desbetreffende situatie. Zo is het handig om een paar rijlessen te nemen terwijl het bijvoorbeeld hard waait, of terwijl het aan het stortregenen is. Dan ben je op alle situaties voorbereid.

Anne van den Houten

advertentie
advertentie