Afbeelding
Foto Freepik

Gezond eten; zo lukt het wel!

13 april 2023 om 07:56 Partnercontent

Ben jij ook zo iemand die zondagavond op de bank met een gezellig wijntje en bijpassend kaasplankje je voorneemt écht gezond te gaan eten op maandag? Heel herkenbaar. En niet getreurd, je bent hier zeker niet alleen in. 90% van de mensen neemt zich na een weekend vol culinaire uitspattingen en tripjes vol wijntjes voor gezonder te gaan eten en leven. Hoeveel het van deze mensen ook daadwerkelijk lukt? Juist, zeer weinig. Niets om je voor te schamen dus. Maar het is wellicht wel goed om te weten dat er zeker wel manieren zijn die ervoor zorgen dat het jou dit keer wel lukt. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Doe het niet alleen

Afvallen en gezonder eten kan behoorlijk eenzaam zijn. Het is dan ook aan te raden om dit voornemen niet voor jezelf te houden maar ook uit te spreken. Ook wanneer je partner, vriend of beste vriendin geen kilo’s hoeft af te vallen is het goed je voornemen bespreekbaar te maken. Zij kunnen je helpen op lastige momenten en wellicht (wel zo leuk!) meedoen. Want ook wanneer je niet te dik bent kan een gezondere levensstijl zeker wel van grote toegevoegde waarde zijn. Maar ook externe hulp van anderen kan een flinke steun zijn. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk om écht gezonde maaltijden te bestellen die je ook nog eens gaan helpen met afvallen. Gezonde maaltijden om af te vallen kun je daarnaast ook nog eens in bulk vooruit bestellen. Voordelig, en zo kom je niet in de verleiding toch voor die pizza ’s avonds te kiezen. 

Doe de challenge

Sommige mensen hebben net even dat extra setje nodig, een concrete challenge aangaan kan dan net even dat extra zetje zijn. Een vegan challenge is hier een voorbeeld van. Het hoeft hierna niet zo te zijn dat je compleet vegan door het leven te gaat, maar zo’n week van bewustwording kan wel net even dat beetje extra zijn waardoor je gezonder gaat leven. Doe bijvoorbeeld mee aan de week zonder vlees, en ga vooraf vegan maaltijden bestellen. Je zult zien dat het dan opeens een stuk eenvoudiger wordt, omdat je het samen met vele anderen doet.

Blijf bewegen

Naast voeding is voldoende beweging natuurlijk ook heel belangrijk. Wanneer je lekker gaat bewegen zul je zien dat je ook automatisch gemotiveerder bent om gezonder te eten. Je komt in een positieve vibe terecht die je natuurlijk het liefste volhoudt. Door dit te combineren -voeding en beweging- raak je de vibe niet snel meer kwijt.

Kortom, zet je voornemen komende zondagavond meteen al om in daden en bestel een voorraadje gezonde maaltijden online. Zo weet jij zeker dat je de week goed voorbereid begint en zul je zien dat je na die volwaardige maaltijden die snacks op maandagavond eenvoudig in de kast laat. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie