Afbeelding
Foto Pixabay

Dit moet je weten over het geven van menselijke voeding aan puppies

20 juli 2022 om 09:57 Partnercontent

Het vertroetelen van jouw pasgeboren hondje is natuurlijk het leukste dat er is. Puppy’s trakteren kan een groot plezier zijn, hoewel het belangrijk om te begrijpen is dat menselijk voedsel niet altijd de beste keuze is om aan jouw puppy te geven. Af en toe een restje van de tafel te voeren hoeft natuurlijk niet schadelijk te zijn, maar het moet wel beperkt blijven als de hond nog in zijn eerste levensperiode is. Leer hier hoe je een gezonde voeding geeft en welke voedingsmiddelen het beste zijn.

Welke voeding is goed voor jou en je pup?

Er zijn een hoop voedingsmiddelen die goed zijn voor jou, en ook heel gezond zijn voor jouw nieuwe huisdier. Denk bijvoorbeeld aan een beetje rood vlees, een kleine hoeveelheid magere kalkoen, kip of rundvlees. Het is echter wel aan te raden om ham te vermijden, want dat kan problemen opleveren voor het spijsverteringsstelsel van jouw puppy.

Als we het hebben over groenten, dan kun je proberen om gekookte en rauwe groenten zoals broccoli, wortelen en asperges te trakteren. Fruit zoals bananen en watermeloen kan ook een puppylekkernij zijn. Vergeet echter niet de pitten en zaden uit fruit te verwijderen, want die kunnen giftig zijn en verstoppingen veroorzaken. Veel honden vinden pindakaas trouwens ook geweldig om van te smullen.

Zetmeelrijke voeding zoals aardappelen, rijst en brood bevatten veel (lege) calorieën en kunnen daarom het beste tot kleine hoeveelheden worden beperkt. En mocht je melk als traktatie willen geven, geeft ze in plaats daarvan een beetje yoghurt, want puppy’s verteren melk gewoonlijk niet gemakkelijk en te veel drinken kan diarree veroorzaken.

Ben je naast smakelijke traktaties ook op zoek naar natuurlijke en complete voeding voor jouw pup? Maak dan kennis met WOOOF puppyvoer voor als je jouw dierenvriend een evenwichtig voedingspatroon wilt bieden die vrij is van geur-, kleur- en smaakstoffen!

Extra tips voor het voeren van jouw pup

Tenslotte willen we je nog enkele tips presenteren die van jouw kleine viervoeter een modelhond zullen maken wat voeding betreft! Ten eerste is het slim om direct te beginnen om jouw puppy uit de buurt te houden van de eettafel om bedelgedrag te voorkomen. Je kunt er eventueel voor kiezen om jouw puppy in een aparte kamer te plaatsen tijdens het eten.

Mocht je andere voeding geven dan typisch puppyvoer, zorg er dan voor dat je altijd even onderzoek doet naar hetgeen dat je wilt geven. Te veel of verkeerd voedsel eten kan namelijk fataal zijn. Geef jouw puppy in ieder geval geen zoet voedsel zoals chocolade, druiven, sultana’s of zoet voedsel met kunstmatige zoetstoffen zoals xylitol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie