De nieuwe opdracht is buiten het centrum van Sliedrecht te vinden.
De nieuwe opdracht is buiten het centrum van Sliedrecht te vinden. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht? (77)

22 juli 2022 om 10:56 Recreatie

SLIEDRECHT U heeft meegewerkt aan een record aantal goede inzendingen. Hulde hiervoor. Massaal werd er gereageerd op de foto van de ‘fontein’ over de sloot in de Frans Halsstraat. Of moet ik dat watertje soms een gracht of vijver noemen?

door Albert de Coster

Veel inzenders wisten te vertellen dat de aluminium constructie daar geplaatst was toen de nieuwe woningen opgeleverd werden. Het was een geschenk van de woningbouwvereniging aangevuld met een bijdrage van de Stichting Kaai.

De sproeiers op de buis zijn bij De Jong Pijpleidingen erop gelast door de echtgenoot van een van de inzenders.

Een van de bewoners – het moet een rasechte Sliedrechtse zijn- heeft het niet zo op het kunstwerk; als de wind verkeerd staat moet ze net iets te vaak haar ramen zemen en als fietser krijg je ongewild een koude douche.

Maar wat blijkt, de fontein is de laatste tijd niet zo vaak actief. Jammer hoor. Nu vraag ik me af of er soms iemand is die in zijn/haar taakomschrijving heeft staan om op gezette tijden de schakelaar om zetten zodat er water uit de sproeiers komt? Of die persoon op het gemeentehuis of aan een bureau van de woningbouwvereniging zit of stiekem woonachtig is in de Frans Halsstraat, dat is mij niet duidelijk. Een tip: plaats een tijdschakelaar bij de bewuste knop en sproei ruimhartig.

Voor de nieuwe opdracht moet u het centrum van het dorp verlaten. Op een nogal ongebruikelijke plek wordt u aangestaard door een hert en een vlinder. Maar pas op! Voor u het weet vliegt u de bocht uit. Trouwens, voor mijn opdrachten is het toch eigenlijk niet de bedoeling dat u dat gemotoriseerd doet. De benenwagen of de fiets zijn bij uitstek geschikt om de details te kunnen waarnemen.

O ja, dat vergeet ik bijna te melden: ik kreeg na mijn oproep van vorige week een aantal leuke tips binnen van plekken in ons dorp waar de bewoners iets bijzonders aan hun huis of in hun tuin hebben gemaakt. Dus bij deze nog een keer een oproep om interessante objecten bij mij te melden.

Op de Facebookpagina van Het Kompas komen ook diverse reacties binnen. Ook daar kijk ik regelmatig naar en lees met interesse jullie opmerkingen.

Wie een oplossing via de mail instuurt krijgt altijd een extra tip. U kunt mij benaderen door naar zoekfotosliedrecht@gmail.com te mailen en dan komt er gegarandeerd antwoord van mij.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie