Afbeelding
Pixaby

Cursus Dementie in Sliedrecht voor mantelzorgers

18 oktober 2023 om 09:31 Zorg

SLIEDRECHT  Rivas ledenorganisatie organiseert vanaf donderdag 2 november de cursus Dementie, en nu?. Deze cursus van zeven bijeenkomsten is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van iemand met dementie. De deelnemers worden in een groep van maximaal tien personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie.

Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is. Dit helpt mensen met dementie om langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te wonen, met behoud van kwaliteit van leven. Een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep geeft deelnemers van deze cursus meer inzichten, kennis en vaardigheden. Ook is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen.

AANMELDEN

De cursus start op woensdag 2 november en vindt plaats in Verpleeghuis Waerthove, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht van 10.00 tot 12.15 uur. De vervolgbijeenkomsten zijn op 9, 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december. Deelname aan de training ‘Dementie en nu?’ kost voor leden van Rivas ledenorganisatie vijftig euro Niet leden betalen 95 euro. Deelnemers ontvangen het boek ‘Dementie en nu?’ en handige naslagwerken gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de agenda op www-rivas-ledenorganisatie.nl

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie