Afbeelding
Rivas

Training ‘Leer dementie begrijpen’ in Sliedrechts Waerthove

29 juli 2023 om 08:53 Zorg

SLIEDRECHT Rivas ledenorganisatie houdt maandag 11 september 2023 de training ‘Leer dementie begrijpen’Deelnemers stappen door middel van virtual reality in de belevingswereld van iemand met dementie. Zij kruipen door het kijken van een speciaal ontwikkelde film in de huid van deze mensenDe training duurt 1 uur en vindt plaats in Verpleeghuis Waerthove, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.

In het leven van iemand met dementie blijken gewone dagelijkse zaken soms ingewikkeld en verwarrend. Het leven ziet er heel anders uit. En dat is voor de omgeving vaak lastig te begrijpen. Hierdoor kan het moeilijk zijn om op een goede manier met mensen met dementie om te gaan. De training ‘Leer dementie begrijpen’ helpt deelnemers deze mensen beter te begrijpen. Met het kijken van een film met een VR-bril ervaren deelnemers de wereld van mensen met dementie op een leerzame manier. Zij beleven waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegenaan lopen. En hoe de omgeving op hen reageert. Deze ervaring met de VR-bril helpt mensen met dementie beter te begrijpen.

De training wordt gegeven door een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep.

De training duurt een uur. Per training kunnen twee personen, al dan niet uit een huishouden, deelnemen. De trainingen worden op maandag 11 september tussen 09.00 en 16.45 uur gegeven in Verpleeghuis Waerthove, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht.


Deelname aan de training ‘Leer dementie begrijpen’ kost € 25,- per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie