Geheugen
Geheugen SWS

Cursus ‘Dementie, en nu?’ voor mantelzorgers in Sliedrecht

2 december 2023 om 12:29 Zorg

SLIEDRECHTRivas ledenorganisatie houdt vanaf donderdag 11 januari de cursus Dementie, en nu? in Sliedrecht. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van iemand met dementie. De deelnemers worden in een groep van maximaal tien personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van 10.00 tot 12.15 uur en vindt plaats in Waerthove in Sliedrecht.

Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is. Dit helpt mensen met dementie om langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te wonen, met behoud van kwaliteit van leven. Een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep geeft deelnemers van deze cursus meer inzichten, kennis en vaardigheden. Ook is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen.

De cursus start op donderdag 11 januari en vindt plaats in Verpleeghuis Waerthove, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht van 10.00 tot 12.15 uur. De vervolgbijeenkomsten zijn op 18, 25 januari, 1, 8, 15 februari en 7 en 14 maart.


Deelname aan de training ‘Dementie en nu?’ kost voor leden van Rivas ledenorganisatie 50 euro. Niet leden betalen 95 euro. Deelnemers ontvangen bovendien het boek ‘Dementie en nu?’ en handige naslagwerken gratis.


Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de agenda van de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie