Afbeelding

Sliedrechtse Lotte van Drunen pakt Europese damestitel in Italië

3 juli 2023 om 13:20 Motorsport

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap dames in Gazzane weten te winnen en heeft zich hiermee verzekerd van de titel. Van Drunen won beide manches en bleef hiermee ongeslagen in het kampioenschap. 

Op het harde circuit van Gazzane was Lotte op de kwalificatiedag het snelste. Ze wist in zowel de vrije training als de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten en won de kwalificatieheat. Op zondag had ze nog slechts 1 punt nodig om de titel voor zich op te eisen. 

De temperatuur ging al snel de lucht in op zondag en nadat Lotte een goede warm up had gereden, was ze er klaar voor om in de eerste manche op jacht te gaan naar de titel. Bij de start van de eerste manche kwam ze niet heel goed weg maar ze ging gelijk in de aanval en wist al na twee ronden de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Omdat ze een straf tempo reed, wist ze iedere ronde verder weg te lopen bij haar achtervolgers. Met een grote voorsprong kwam ze als winnares over de finish en verzekerde zich hiermee van de Europese titel. 

Lotte was vastbesloten om ook de tweede manche te winnen zodat ze het seizoen met het maximale aantal punten af kon sluiten. Dit lukte haar en zo heeft ze alle manches van dit kampioenschap winnend af weten te sluiten. Aankomend weekend zal Lotte deelnemen aan het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Berghem. Lotte volgen kan via Instagram of Facebook onder Lottevandrunen401. 

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie