Afbeelding
Niek Kamper

Lotte van Drunen wint haar allereerste Grand Prix in Arnhem

22 augustus 2023 om 10:19 Motorsport

ARNHEM Lotte van Drunen heeft haar eerste Grand Prix overwinning binnen. De dame uit Sliedrecht wist het afgelopen weekend in het Gelderse Arnhem beide manches van de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap dames te winnen en mocht op het hoogste schavot plaats nemen. 

Na drie lange maanden ging het wereldkampioenschap dames het afgelopen weekend verder in het Nederlandse Arnhem. Lotte keek enorm uit naar deze wedstrijd en heeft keihard getraind om hier sterk voor de dag te komen. De organisatie van Motorsport Park Gelderland Midden had heel veel werk verzet. Een prachtige baan, mooie accommodatie en alles tot in de puntjes geregeld, een dikke pluim voor hun.

Op zaterdagochtend ging Lotte als eerste het circuit op in de vrije training. Ze verkende rustig de baan en wist uiteindelijk de snelste tijd neer te zetten. In de tijdtraining was ze erop gebrand om een goede tijd neer te zetten. Ze zette verschillende keren aan en toen ze een scherpe tijd neer had gezet, ging ze de pits in om haar krachten te sparen. Haar tijd werd niet meer verbeterd waardoor ze met een verschil van 1.6 sec op de tweede dame de pole position pakte. 

Met vertrouwen begon ze aan de voorbereiding op de eerste manche. Toen het starthek viel, kwam ze niet goed weg maar Lotte bleef rustig en kwam al na een ronde op een vijfde plaats door. Ze zette een hoog tempo in en wist gedurende de wedstrijd naar voren te komen. Toen ze aankwam op een tweede plaats begon ze het gat van ruim acht seconden op de leidende dame te dichten. Ze reed bijna foutloos en wist het gat helemaal dicht te rijden. In de achtste ronde sloeg ze toe en nam de leiding in de wedstrijd over. Ze bleef het tempo hoog houden en wist de manche nog met een veilige voorsprong winnend af te sluiten. 

Voor de tweede manche wist ze dat ze een goede start moest pakken om haar kansen op de overwinning te vergroten. Ditmaal kwam ze heel goed weg en wist kopstart te pakken. Ze ging er meteen vandoor en reed haar eigen tempo. Ze hoefde niet te pushen en ging ook in deze manche bijna foutloos over het circuit. In de laatste ronde genoot ze van het geweldige applaudisserende publiek langs de baan en kwam ook in deze manche als winnaar over de finish. Lotte, die de week ervoor 16 was geworden, was ontzettend blij en emotioneel dat ze op haar jonge leeftijd twee manche overwinningen binnen wist te halen en haar eerste Grand Prix zege op eigen bodem binnen heeft weten te halen.

Over een kleine twee weken reist Lotte af naar Turkije voor de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames. Je kunt Lotte volgen via Instagram of Facabook via Lottevandrunen401.

Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie