Afbeelding
LvD

Kwalificatie voor Lotte van Drunen in EMX125 in Spanje

2 juni 2022 om 15:33 Overig

SLIEDRECHT Lotte van Drunen heeft zich tijdens de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Spaanse Arroyomolinos netjes weten te kwalificeren voor de wedstrijd. Ondanks dat de dame uit Sliedrecht het moeilijk had op de harde baan, vocht ze in beide manches voor wat ze waard was en deed veel ervaring op. 

De wedstrijd werd verreden op het harde circuit van Arroyomolinos nabij Madrid. Op voorhand wist Lotte dat het een lastige wedstrijd zou worden maar ondanks dit wist ze zich toch netjes te kwalificeren voor de wedstrijd. 

In de vrije training op zaterdag nam Lotte haar tijd om het circuit te verkennen. Het rijden ging nog niet naar wens en tevens was het erg zoeken naar de juiste lijnen. In de tijdtraining ging het veel beter en wist ze zich met een knappe zeventiende tijd in haar groep te kwalificeren voor de wedstrijd. 

Toen de eerste manche van start ging was de temperatuur rond de 33 graden. Ze kwam goed weg bij de start maar helaas kwam ze in de eerste bocht ten val waardoor ze vanaf een laatste plaats aan een opmars naar voren moest beginnen. Na de valpartij had ze het moeilijk om het juiste ritme terug te vinden en ook speelde de hoge temperatuur haar parten. Na een manche van dertig minuten waarin ze flink veel strijd heeft geleverd, kwam ze op een 33ste plaats over de finish. 

In de tweede manche kwam ze minder goed weg bij de start en moest daardoor opnieuw in het achterveld aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging goed en ondanks dat ze wat foutjes maakte, wist ze goed naar voren te komen en finishte als negenentwintigste. Het was een moeilijke baan voor Lotte maar door hier mee te doen, heeft ze veel ervaring opgedaan voor de wedstrijden van volgend jaar. 

Aankomend weekend zal Lotte starten in de EMX125 wedstrijd in het Franse Ernee. Ook hier zal het lastig worden omdat het een harde baan is met veel hoogteverschillen. Ook de deelname is met 75 rijders groot en sterk. Ondanks dit zal Lotte haar uiterste best doen om zich te proberen te kwalificeren voor de wedstrijd. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie